Υλικά

  • 1/2 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα ξεχωριστό μπολ. Σε ένα τρίτο μπολ συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Περάστε τα καλαμαράκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο μείγμα αυγών και τέλος στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
  4. Τοποθετήστε τα καλαμαράκια στο καλάθι του air fryer έτσι ώστε να μην επικαλύπτονται. Αν χρειαστεί, δουλέψτε σε παρτίδες.
  5. Ραντίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα καλαμαράκια, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά ακόμα.