Υλικά
- 1/2 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα ξεχωριστό μπολ. Σε ένα τρίτο μπολ συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περάστε τα καλαμαράκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο μείγμα αυγών και τέλος στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς.
- Τοποθετήστε τα καλαμαράκια στο καλάθι του air fryer έτσι ώστε να μην επικαλύπτονται. Αν χρειαστεί, δουλέψτε σε παρτίδες.
- Ραντίστε ελαφρώς με ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα καλαμαράκια, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά ακόμα.