Η Coca-Cola Τρία Έψιλον καθώς μετρά περισσότερα από 55 χρόνια στην Ελλάδα έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη την ποιότητα των προϊόντων της από την ημέρα της ίδρυσης της το 1969, μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, προσαρμόζεται διαρκώς στο πνεύμα των καιρών και εμφιαλώνει αγαπημένα προϊόντα, όπως την Coca- Cola, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AΥΡΑ και τον φυσικό χυμό Αmita με φροντίδα για το περιβάλλον.

Εστιασμένη στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, αναπτύσσει τη δραστηριότητά της, θέτοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στην πυρήνα της στρατηγικής της και εντάσσοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους εμάς, καθώς και για τον πλανήτη μας.

Οι πρωτοβουλίες αυτές καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, με στόχο την ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος της εταιρείας, τη μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες, την ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που βγαίνει στην αγορά, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Αυτές οι ενέργειες ευθυγραμμίζονται πλήρως με τη δέσμευση της εταιρείας για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040.

Ενέργειες και στόχοι για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει επιτύχει την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές για τα εργοστάσιά της, ενώ, για το 2023,το 65,5% της συνολικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές. Επιπλέον, το 40% των ψυγείων της εταιρείας είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, γεγονός που οδήγησε στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 77,9 GWh και των εκπομπών CO2e κατά 26.628 τόνους για το 2023.

Μια σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί το πρόγραμμα «Πράσινου Στόλου», το οποίο στοχεύει στην αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων με οχήματα χαμηλών εκπομπών. Αυτές οι ενέργειες αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της εταιρείας για ένα θετικότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Καινοτόμες συσκευασίες και μείωση του πλαστικού

Ταυτόχρονα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει μια σειρά από καινοτόμες λύσεις για τη μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, μέσω της οποίας καταργείται η πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου, μειώνοντας σχεδόν 439 τόνους πλαστικού και 263 τόνους εκπομπών CO2e ετησίως. Επίσης, 258 τόνοι πλαστικού έχουν μειωθεί χάρη στις ελαφρύτερες PET συσκευασίες αναψυκτικού (500ml & 1,5l).

Στην ίδια κατεύθυνση, από το 2023 η εταιρεία εισήγαγε μη αποσπώμενα καπάκια σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία νωρίτερα από την απαίτηση. Επιπλέον, οι συσκευασίες PET του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ έχουν μειώσει τον όγκο τους κατά 23% κατά μέσο όρο από το 2017.

Βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία: το παράδειγμα του «Σχηματάρι Mega-Plant»

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενσωματώνει τη βιωσιμότητα σε κάθε επενδυτική απόφαση που λαμβάνει, με στόχο μια εφοδιαστική αλυσίδα μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2040. Ενισχύει την εγχώρια οικονομία, δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και υιοθετώντας τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Σχηματάρι Mega-Plant, στο οποίο η εταιρεία συνεχίζει τις επενδυτικές καινοτομίες, ώστε να εξελιχθεί το Σχηματάρι σε ένα «έξυπνο», «πράσινο» εργοστάσιο.

Η υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής κουτιών αλουμινίου με ταχύτητα 100 km/hh, θα συμβάλει στη βιώσιμη χρήση φυσικών πόρων, όπως η μείωση χρήσης νερού και κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και η μείωση εκπομπών. Στο εργοστάσιο απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι και διατίθενται 17 γραμμές παραγωγής που λειτουργούν ασταμάτητα. Η μονάδα αποτελεί πρότυπο για τις υψηλές επιδόσεις λειτουργίας ως προς την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, την ποιότητα και την περιβαλλοντική διαχείριση.

Συμβολή στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον υποστηρίζει ενεργά την ανάπτυξη της Ελλάδας, δημιουργώντας αξία που παραμένει στη χώρα και υιοθετώντας ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο με επίκεντρο την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας παράγουν το 96% των προϊόντων της, ενώ αυτά εξάγονται σε 11 χώρες. Μέσα από τη δραστηριότητα, λοιπόν, η εταιρεία δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες.

Η εταιρεία, με ισχυρό δεσμό με την Ελλάδα, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, την τεχνολογία και τους ανθρώπους της, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα στους καταναλωτές και δημιουργώντας ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και πρόοδο. Η στρατηγική της εταιρείας εστιάζει στην ευελιξία και την ανθεκτικότητα, ανταποκρινόμενη στις παγκόσμιες προκλήσεις και αναδεικνύοντας το όραμά της για κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα παγκόσμια θέματα σήμερα, απαιτώντας αποφασιστική δράση και συνεκτική προσπάθεια από τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Coca-Cola Τρία Έψιλον δεν ανταποκρίνεται απλώς, αλλά δρα ενεργά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από πρωτοβουλίες που ενσωματώνουν την περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα, η εταιρεία δείχνει την αποφασιστικότητά της να προωθεί μια βιώσιμη προσέγγιση για το μέλλον της.

Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις της Coca – Cola Τρία Έψιλον για ένα πιο βιώσιμο μέλλον εδώ.