Η BAT Hellas διακρίθηκε με 7 βραβεία για τη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία μέσα από το όραμά της να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο. 

Συγκεκριμένα, η BAT Hellas διακρίθηκε στα “Hellenic Responsible Business Awards 2024” για τη δέσμευσή της να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) μέσα από την πρόοδο, την καινοτομία και την επιστήμη, στις κατηγορίες «Τεχνολογία & Υγεία» και «Υπεύθυνο Προϊόν». 

Η BAT Hellas αναγνωρίστηκε, επίσης, για την αναβάθμιση του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, τον μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα. Με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, η πρωτοβουλία είχε ως στόχο τόσο την αναβάθμιση του Κήπου, όσο και τη βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα όρασης, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους επισκέπτες. Η πρωτοβουλία αυτή της BAT Hellas διακρίθηκε με τρία βραβεία στις κατηγορίες «Προσβασιμότητα», «Επίδραση στις Τοπικές Κοινωνίες» και «Τεχνολογία & Περιβάλλον».

Επιπλέον, σε αναγνώριση της στρατηγικής της εταιρείας για τη δημιουργία αξίας στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, η BAT Hellas τιμήθηκε με ένα ακόμη βραβείο στην κατηγορία «Πρότυπο Επένδυσης» για το πρωτοποριακό πρόγραμμά της, «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα». Η πρωτοβουλία αυτή, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με στόχο την καταπολέμηση της αλόγιστης απόρριψης αποτσίγαρων στο φυσικό περιβάλλον, το πρόγραμμα έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα, όπως μείωση της απόρριψης αποτσίγαρων κατά 64% στη Ραφήνα και κατά 54% στη Νάξο από την έναρξή του. 

Στις διακρίσεις αυτές ήρθε να προστεθεί μία ακόμη αξιοσημείωτη βράβευση στα βραβεία για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024». Η αναγνώριση αυτή αναδεικνύει την έμπρακτη συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική δέσμευσή της για συνεχείς επενδύσεις, εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό του λιανεμπορίου. Μέσα από την ανάπτυξη στις Νέες Κατηγορίες προϊόντων η BAT Hellas αποδεικνύει την αφοσίωσή της στο να θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, να προωθεί την τεχνολογία και να ενισχύει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, δημιουργώντας παράλληλα διαρκώς νέες θέσεις εργασίας.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της BAT για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ, κ. Στέφανος Διανέλλος αναφέρει:  «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που η BAT Hellas συνεχίζει να αναγνωρίζεται για τη συμβολή της στη ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι διακρίσεις αυτές υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας για την προώθηση θετικών αλλαγών μέσω των αδιάκοπων προσπαθειών μας στους τομείς της καινοτομίας, της κοινωνικής προσφοράς και των υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, παραμένοντας προσηλωμένοι σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τη χώρα». 

Σκοπός της ΒΑΤ είναι να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της εταιρείας μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της, μέσω συνεχών επενδύσεων στην έρευνα και στην ανάπτυξη στις χώρες που δραστηριοποιείται. 

Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης. Η εταιρεία είναι μέλος της British American Tobacco plc, ενός παγκόσμιου ηγέτη στα καταναλωτικά αγαθά που ιδρύθηκε το 1902, απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται περισσότερες από 175 αγορές παγκοσμίως.