Να σας πω κάτι; Έχω πάρα πολύ μακριά μαλλιά. Φτάνουν μέχρι τη μέση μου. Και τα αγαπώ πολύ. Μπορεί να είναι πολύ απαιτητικά στην περιποίησή τους, αλλά δεν θα τα άλλαζα ούτε θα τα έκοβα. Τώρα το καλοκαίρι, όμως, είναι σχεδόν αδύνατον να τα αφήσω λυτά. Είναι σαν να είμαι σκεπασμένη με κουβέρτα. Γι’ αυτό και το καλύτερο που έχω να κάνω είναι ένας κότσος ή μια ψηλή κοτσίδα.

Κάποια στιγμή όμως είχα μια έξυπνη ιδέα που πραγματικά λειτούργησε σε όλα τα επίπεδα. Έβλεπα για πολλοστή φορά την ταινία «The Addams Family» και παρατήρησα πόσο εύκολο και όμορφο είναι το χαρακτηριστικό hair look της Wednesday. Πρόκειται για δυο απλές πλεξούδες που πέφτουν στο πλάι του προσώπου με τα μαλλιά της χτενισμένα έχοντας μια αυστηρή χωρίστρα στη μέση. Και το δοκίμασα.

Τσέκαρε τόσο πολλά κουτάκια στο μυαλό μου που ενθουσιάστηκα. Αρχικά είναι πάρα πολύ εύκολο. Και σας το λέω εγώ που τα χέρια μου δεν πιάνουν. Χώρισα τα μαλλιά μου στη μέση από το μπροστινό μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού, έπιασα αρχικά με μαύρο λαστιχάκι (στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά μου) δύο κοτσίδες στη βάση του αυχένα και μετά τις έπλεξα σε δύο ίσες μακριές πλεξούδες.

Διαπίστωσα πως δεν ζεσταινόμουν καθόλου, καθώς τα μαλλιά μου ήταν μαζεμένα και το bonus της υπόθεσης ήταν ένα ακόμα. Όταν τα έλυσα το βράδυ, είχαν αποκτήσει τον πιο όμορφο φυσικό κυματισμό που είχα δει πάνω τους. Δηλαδή έκρυβαν άλλο ένα χτένισμα μέσα τους. Μου άρεσε τόσο πολύ το αποτέλεσμα, που αντί να μείνω σπίτι για να εκμεταλλευτώ τα κυματιστά μαλλιά μου βγήκα για ένα ποτό και όλοι με ρωτούσαν πώς απέκτησα αυτό το τόσο φυσικό wavy hair look.

Σε περίπτωση που σας προβληματίζει το θέμα της ηλικίας σε σχέση με τις διπλές πλεξούδες, καθώς σε μερικές συνειδήσεις μπορεί να έχει περάσει ως ένα χτένισμα για παιδικές ή νεανικές ηλικίες, μην αγχώνεστε. Όλα πάνω μας δείχνουν ωραία, αν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε γενικότερα με το στιλ και την προσωπικότητά μας. Δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας για να κάνετε τα μαλλιά σας πλεξούδες.

Μπορείτε να τις πλέξετε πιο ανέμελα για να είναι bohemian, μπορείτε να τις γυρίσετε γύρω γύρω σαν πρέτσελ και να δημιουργήσετε αντί για πλεξούδες κότσους, μπορείτε με τη φαντασία σας και το προσωπικό σας ύφος να τις ενσωματώσετε στο δικό σας στιλ. Η Wednesday έδωσε απλά την έμπνευση. Από εκεί και πέρα εμείς θα φτιάξουμε τις πλεξούδες που ταιριάζουν στον εαυτό μας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ήταν το δικό μου hair look εμπνευσμένο από την Wednesday Adams: