Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, σχολίασε την απόφαση που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντας «περίεργη» τη δίκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως σέβεται την απόφαση της δικαιοσύνης, ενώ ευχαρίστησε όσους ασχολήθηκαν με τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν έπρεπε ένορκοι να αποφασίσουν αν θα αθωωθούν ή καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, αλλά δικαστές.

«Υπήρξε η δίκη και τα δεδομένα. Τώρα πώς η δικαιοσύνη έφτασε σε αυτό που έφτασε, είναι θέμα των δικαστών… Όσοι παρακολουθήσαμε τη δίκη, είδαμε ότι στάθηκε 100%. Θα μου επιτραπεί να πω, μη γνωρίζοντας καλά το δικαστικό θέμα, ότι είναι περίεργη δίκη, έτσι ώστε να αφήνεται στα χέρια των ενόρκων. Θα έπρεπε τέτοιες δίκες να είναι από δικαστές», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, σχολιάζοντας πως αντιμετώπισε την απόφαση, ανέφερε ότι «δεν αιφνιδιάστηκα από την άποψη, ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν απλό πολίτη να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Στις πρώτες μέρες της δίκης εμφανίστηκαν άνθρωποι, που είπαν με μεγάλη αξιοπρέπεια τα πράγματα όπως τα έζησαν».

Μεταξύ άλλων απηύθυνε έκκληση να μην ξεχαστεί η μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ, αναφέροντας: «Θα σας παρακαλούσα όλους να μην ξεχαστεί η μνήμη του».

«Δεν υπάρχει δικαίωση στο θάνατο. Αλλά από την πλευρά ότι ζούμε σε μια ευνοούμενη Πολιτεία, είμαι πεπεισμένη ότι θα βρεθεί το δίκιο», πρόσθεσε στη συνέχεια η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ.