Η Ελλάδα προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους, έκλεισε το ημίχρονο 16 πόντους μπροστά από την Αυστραλία, όμως στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε από δυνάμεις και κέρδισε μόνο με 6. Η πρόκρισή της στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων κρίνεται πλέον από την αναμέτρηση μεταξύ Σερβίας και Νότιου Σουδάν (22:00, 3/8).

Η Εθνική χρειάζεται οι Σέρβοι να κερδίσουν με τρεις ή περισσότερους πόντους την αντίπαλό τους, ώστε να είναι μια από τις δύο καλύτερες δεύτερες των ομίλων.

Η εθνική έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ στον πιο κρίσιμο αγώνα της, για να παραμείνει «ζωντανή», απέναντι στην πανίσχυρη Αυστραλία. Προηγήθηκε ακόμη και με +19 (36-55 με την έναρξη της 3ης περιόδου), αλλά εν τέλει νίκησε με 77-71, μετά το άστοχο τρίποντο του Καλάθη στα 2΄΄, και τώρα πρέπει να περιμένει, για να μάθει αν προκρίνεται στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ.

Με +8 θα ήταν από τώρα μία από τις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων και στην οκτάδα, αλλά για δύο πόντους θα παραμείνει σε αναμονή.