Στη δημοσιότητα δόθηκε μέρος της απολογίας του ζευγαριού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία που σημειώθηκε μετά από γλέντι βάφτισης.

Το patrisnews.com έφερε στο φως την απολογία του 41χρονου κατηγορούμενου, σημειώνοντας ότι αντίστοιχα υποστήριξε και η κατηγορούμενοι σύζυγος του, με το ζευγάρι να ισχυρίζεται πως ήταν σε αυτοάμυνα.

«Όταν επέστρεψα στο τραπέζι βρίσκω τον συχωρεμένο να κάθεται δίπλα στη γυναίκα μου ανάμεσά μας. Είπε στη σύζυγό μου ότι θυμόταν τη μητέρα της και αυτή ως παιδί. Εγώ του είπα πως τον θυμάμαι στο μπαράκι. Εγώ ξεκίνησα τη συζήτηση καθώς ήρθε με οικειότητα και κάθισε μαζί μας. Με όσα επακολούθησαν δεν θα επέλεγα να του μιλήσω ποτέ. Δεν υπήρχε τίποτα το περίεργο αρχικά αλλά μου φάνηκε περίεργο που κάθισε δίπλα στη σύζυγό μου. Τον επιτηρούσα, ήταν και οι συγγενείς δίπλα, οπότε δεν ανησύχησα ιδιαίτερα. Μέχρι τότε εγώ δεν τον είχα δει. Μετά έμαθα ότι είχε έρθει ακάλεστος. Δεν ξέρω από πότε είχε έρθει. Είχε πιει πάρα πολύ και έλεγε πολλά και άσχετα. Είχε έρθει εξαρχής μεθυσμένος επιδεικνύοντας μία αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Τον θυμάμαι από παλιά άγριο με αυταρχική συμπεριφορά. Σίγουρα κάτι μέσα μου με έκανε να ανησυχήσω». Ο 41χρονος στη συνέχεια δίνει λεπτομέρειες για τη μεταφορά τους σε μπαρ που βρισκόταν κοντά στο γλέντι της βάφτισης και την επιμονή της γυναίκας του να φύγουν.

Πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό τους αντιλαμβάνεται όπως ισχυρίζεται ότι ο 69χρονος τους ακολουθεί: «Ήταν άλλος άνθρωπος. Ήταν αγριεμένος. Μου θύμισε τον φίλο μου τον Νίκο σε μανιακό επεισόδιο. Ήταν άνθρωπος έτοιμος για όλα με βλέμμα δολοφόνου. Λέμε, άφησέ μας να φύγουμε. Φώναζε έντονα και έβριζε. Καθίστε εδώ, πού πάτε; Θα σας πάω εγώ. Θα μπορούσε να είχε κάνει χρήση κάποιας ουσίας ή να είναι έτσι από το ποτό. Ήταν η ώρα να φύγουμε. Φαινόταν αποφασισμένος να κάνει κακό. Η γυναίκα μου προπορεύεται και βάζει το παιδί μέσα και πάει προς τη θέση του οδηγού. Αυτός μου έκλεισε τον δρόμο προς την πόρτα του συνοδηγού. Τότε ένιωσα ότι κάτι κακό θα συμβεί. Μίλησα λίγο έντονα λέγοντας σε παρακαλώ άφησε με να μπω. Η σύζυγός μου του είπε θα πάω με τον άντρα μου στο σπίτι. Έσκυψε εξαγριωμένος με σηκώνει από τα πόδια και με βάζει βίαια στο κάθισμα». Ο κατηγορούμενος περιγράφει τη συμπλοκή επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει και στην προανακριτική του κατάθεση.

Παραδέχεται ότι τον χτύπησε αλλά όχι όπως λέει δυνατά. «Δεν μπορούσα να δω καν τη σύζυγό μου, με έχει πλακώσει. Ένα σώμα τεράστιο πάνω μου», επέμενε στην απολογία του. «Δεν μας είχε αφήσει χώρο να απελευθερωθούμε. Το ένα του χέρι προς τη σύζυγό μου και το άλλο χέρι προς εμένα. Έριξα δύο κλωτσιές στο χέρι του από τον αγκώνα του και κάτω. Ήταν μικρή απόσταση, δεν είχα φόρα και δύναμη. Του έριξα μία κλωτσιά στον ώμο και τον πήρε ξυστά στο κεφάλι με το δεξί μου πόδι, με το εξωτερικό μέρος της σόλας, φαλτσαριστά».

«Ήταν σαν μεθυσμένος»

Στη συνέχεια, περιγράφει ότι έφυγαν από το σημείο επιμένοντας ότι ο Νίκος ήταν ζωντανός: «Δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο στη ζωή μου, έτρεμα, ήμουν σοκαρισμένος και γι’ αυτό δεν σκεφτήκαμε καν να πάρουμε τηλέφωνο την αστυνομία. Είπα να φύγουμε για το Άστρος φοβισμένος ότι μπορεί να έρθει πάλι να μας βρει και στον ξενώνα. Από τις φωνές της συζύγου μου είχε μαζευτεί κόσμος αλλά κανείς δεν προσπάθησε να μας χωρίσει. Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Το χτύπημα ήταν με το δεξί μου πόδι που δεν είναι το δυνατό μου.

Φορούσα απλά κλασικά ιστιοπλοϊκά μοκασίνια. Δεν ισχύει ότι δεν είχε σφυγμό. Τον άφησα σε φάση να γελά. Δεν ήταν ανάσκελα στο έδαφος. Ήταν ημικαθιστός, διαγωνίως. Από το σοκ για να μπορέσω να ηρεμήσω είπα να πάω να δω μήπως μας ακολουθήσει πάλι».

Πηγαίνοντας όπως λέει ξανά στο σημείο συναντά κόσμο: «Αυτός ήταν κάτω, κάτι του είχαν βάλει κάτω από το προσκέφαλό του και ήταν σαν μεθυσμένος. Του λέω τι κάνεις, τι είναι αυτά που κάνεις; Μου λένε δεν βλέπεις; Είναι αναίσθητος. Λέω πώς; Δεν του έκανα κάτι». «Όταν τον αφήσαμε νομίζαμε ότι ήταν εντάξει …».

Τη δική της εκδοχή, παρόμοια με τα όσα υποστήριξε ο σύζυγός της, έδωσε και η 34χρονη η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Όλα ξεκίνησαν από τη λεκτική παρενόχληση του θύματος υποστηρίζει. «Όταν τον αφήσαμε νομίζαμε ότι ήταν εντάξει. Δεν θέλαμε να του κάνουμε κακό. Εμείς θέλαμε να τον αποφύγουμε και να φύγουμε», ήταν τα τελευταία της λόγια στην απολογία της. Η ανάκριση παραμένει ανοιχτή και η ανακρίτρια περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου του 64χρονου.