«Είμαι βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFm.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι το δίλημμα των πολιτών όταν προσέλθουν στην κάλπη θα είναι κατά πόσο θα συνεχιστεί η εφαρμοζόμενη πολιτική της λιτότητας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή θα δοθεί λαϊκή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με ένα άλλο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι η ίδια η κοινωνία είναι αυτή που οφείλει να αντιδράσει για να αλλάξουν τα πράγματα.

Αναφερόμενος στην διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, ισχυρίστηκε ότι η Εκκλησία ήταν πάντα με την Αριστερά και με την πρόοδο.

Τέλος, αναφερόμενος στις «παραφωνίες» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και το ευρώ, οι οποίες προέρχονται ως επί το πλείστον από την Αριστερή Πλατφόρμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αφορούν μία μικρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που πάντα είχε στο DNA του την πολυφωνία και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.