«Τρόμαξαν αυτοί που δεν θέλουν το κοινωνικό κεκτημένο στην Ευρώπη με το ενδεχόμενο να πετύχει μία κυβέρνηση της Αριστεράς, ο Τόμσεν παίζει τα ρέστα του», τονίζει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε: «Ο Τόμσεν παίζει τα ρέστα του, έχει αποτύχει παταγωδώς στην υπόθεση της Ελλάδας, κάτι που φάνηκε και από γεγονός ότι στο τελευταίο ΔΣ υπήρχαν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ τους».

«Φανταστείτε να μην είχαμε τέτοια υπεραπόδοση στο πρωτογενές πλεόνασμα και τα έσοδα τι θα ζητούσαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Τρόμαξαν και έξω αυτοί που δεν θέλουν να λειτουργήσει στην Ευρώπη το κοινωνικό κεκτημένο από το ενδεχόμενο να πετύχει μία κυβέρνηση της Αριστεράς παρά τις παγίδες που έστησαν οι στόχοι που επετεύχθησαν τους τρομάζουν, μία κυβέρνηση με θέληση να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο αποτελεί συστημικό κίνδυνο, είναι αφετηρία αφύπνισης πολλών λαών», πρόσθεσε ο κ. Σκορίνης.

Και στη συνέχεια υπογράμμισε: «Η παρουσία στην Ελλάδα αυτής της κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε καίρια στον απεγκλωβισμό της σοσιαλδημοκρατίας από τον εναγκαλισμό με τους φιλελεύθερου, εμείς βάλαμε το θέμα της λιτότητας το 2015 και μας θεωρούσαν εδώ παλαβούς, τρελούς κι επικίνδυνους, σήμερα έχουν αλλάξει τελείως τα πράγματα».

«Είναι μεγάλο ερωτηματικό τι θα υποστηρίξει ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους», επισήμανε ο κ. Σκορίνης.