Μεγάλη ένταση και έντονες αντιπαραθέσεις επικράτησαν στον τελικό του τουρνουά Beach Volley των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, όπου η Brandie Wilkerson από τον Καναδά και η Ana Patrícia από τη Βραζιλία είχαν ένα πολύ θερμό τετ α τετ στο φιλέ κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ. Παρά τις προσπάθειες του διαιτητή να ηρεμήσει τις δύο αθλήτριες, τελικά την κατάσταση έσωσε ο… DJ του αγώνα, ο οποίος παίζοντας το τραγούδι «Imagine» του John Lennon ηρέμησε τα πνεύματα στην άμμο, φέρνοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτριών ενώ το κοινό άρχισε να χειροκροτά και να τραγουδά.

«Είμαστε ανταγωνιστές και παλεύουμε για το ίδιο πράγμα: Υπάρχει μόνο ένα χρυσό μετάλλιο», δήλωσε η Wilkerson κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, όπου οι δύο παίκτριες γέλασαν και προσποιήθηκαν πως θα έρθουν στα χέρια. «Αμέσως μετά τον αγώνα, υπάρχει μόνο αγάπη και σεβασμός», είπε. «Βγάζουμε το καλύτερο η μία από την άλλη και είναι τιμή μου που παίζω απέναντι σε αυτήν την ομάδα».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ η Βραζιλία προηγούνταν με 11-7, μετά από μία μονομαχία στο φιλέ η Wilkerson και η Ana Patrícia άρχισαν να δείχνουν η μία την άλλη με το δάχτυλο.

Ο δεύτερος διαιτητής παρενέβη για να χωρίσει τις δύο παίκτριες, αλλά η Wilkerson συνέχισε να διαφωνεί και πήρε κίτρινη κάρτα. Καθώς οι Βραζιλιάνες προετοιμάζονταν να σερβίρουν για τον επόμενο πόντο, ο DJ άρχισε να παίζει το «Imagine» του Τζον Λένον, που καλεί σε ενότητα και ειρήνη.

Το μήνυμα βρήκε ανταπόκριση στις παίκτριες, που χαμογέλασαν ενώ το κοινό χειροκρότησε και άρχισε να τραγουδά.

«Είμαστε όλοι φορτισμένοι, οι συμπαίκτριες έρχονται κοντά, οι διαιτητές έρχονται κοντά. Ήταν λίγο χαοτικό», είπε η Wilkerson. «Αλλά μετά τον αγώνα, και ακόμα και τη στιγμή που ήρθαν να μας σφίξουν τα χέρια, υπήρξε αμέσως μια αγκαλιά και ένα μήνυμα του τύπου “όλα καλά”».

Τελικά η Βραζιλία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ο Καναδάς το ασημένιο και η Ελβετία το χάλκινο.