Τραγωδία σημειώθηκε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο, όπου συνετρίβη αεροπλάνο με 62 επιβαίνοντες, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή της πτώσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δικινητήριο ATR-72 της εταιρείας Voepass, που εκτελούσε πτήση από το Κασκαβέλ της πολιτείας Παρανά με προορισμό το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο.

Το βίντεο με τη στιγμή της πτώσης:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Voepass, στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 58 ταξιδιώτες και 4 μέλη του πληρώματος και κανείς δεν επέζησε.

Στις εικόνες από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας διακρίνονται πυκνοί καπνοί να υψώνονται στον ουρανό από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Το Associated Press ανέφερε πως η βραζιλιάνικη τηλεόραση GloboNews έδειξε πλάνα από μια μεγάλη περιοχή που φλεγόταν και καπνό που έβγαινε από την άτρακτο του αεροπλάνου που φαινόταν. Επίσης, άλλα πλάνα στο GloboNews έδειχναν ένα αεροπλάνο να παρασύρεται κατακόρυφα προς τα κάτω και να στροβιλίζεται καθώς έπεφτε.

Σε μια εκδήλωση στη νότια Βραζιλία, ο πρόεδρος Luiz Inácio Lula da Silva ζήτησε από το πλήθος να σηκωθεί όρθιο και να τηρήσει ενός λεπτού σιγή.