Η έκρηξη του Στέφανου Τσιτσιπά, που έφερε τη φραστική επίθεση στον πατέρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (2-0 ήττα για τον έλληνα τενίστα), ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την οριστική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Τσιτσιπάς ανακοίνωσε το τέλος της… επεισοδιακής του συνεργασίας με τον πατέρα του ως προπονητή, μιας συνεργασίας που, εκτός από πολλές διακρίσεις και νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους, είχε και πολλά «γαλλικά», εκρήξεις θυμού και φραστικές επιθέσεις.

Έσπασε τη ρακέτα του και χτύπησε τον πατέρα του

Τον Ιανουάριο του 2020 ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε θολώσει εξαιτίας του τρόπου που έχασε ένα σετ από τον Νικ Κύργιο. Χτύπησε με τη ρακέτα του τον πάγκο και στη συνέχεια κατά λάθος και τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο, ο οποίος κρατούσε το δεξί του χέρι.

Λίγο αργότερα «τα άκουσε» από τη μητέρα του, η οποία έπειτα αποχώρησε από το γήπεδο.

Η έντονη διαφωνία με τη μητέρα του στο Ντουμπάι

Λίγες ημέρες πριν από μια συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι, το 2020, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει πως «καμιά φορά νιώθω ότι οι γονείς εμπλέκονται παραπάνω από ό,τι χρειάζεται στη ζωή μου εντός αλλά και εκτός γηπέδου».

Στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά εμφανίζεται η μητέρα του, η οποία παίρνει τον λόγο για ερώτηση.

Ακολουθεί η στιχομυθία τους:

Γιούλια Σαλνίκοβα: «Γεια σου, Στέφανε! Τώρα ήρθα και στη συνέντευξη Τύπου σου, για να είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Τι είπες στις δηλώσεις σου; Δεν είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις… Δεν περνάω τόσο χρόνο μαζί σου. Αυτή είναι η ευκαιρία μου. Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν γνωρίζεις τον αριθμό μεγάλων παικτών που ακολουθούνται από τους γονείς τους.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είστε σίγουρα δημοσιογράφος; Όντως διαπιστευμένη;»

Γιούλια Σαλνίκοβα: «Η ερώτηση είναι: Γνωρίζεις τον αριθμό των μεγάλων παικτών, που τους βοηθούν και τους ακολουθούν οι γονείς τους; Μερικά ονόματα; Γνωρίζεις ότι και ο Μαράτ Σαφίν προπονείται από τη μητέρα του; Ο Αντρέι Ρούμπλεφ προπονούνταν επίσης από τη μητέρα του συχνά. Μαρτίνα Χίνγκις, Στέφι Γκραφ, Σάντσεζ – Βικάριο, Καπριάτι, ήταν όλοι σπουδαίοι παίκτες».

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Πες μου για άνδρες παίχτες. Άνδρες με τίτλους grand slam. Μέσα στο top-5.

Γιούλια Σαλνίκοβα: «Μπορεί να γίνεις εσύ ο πρώτος»

«Είσαι μ@@@κ@ς»

Τον Οκτώβριο του 2022, κατά τη διάρκεια του Indoor τουρνουά, Erste Bank, της Βιέννης κόντρα στον Αυστριακό, Νο155 του κόσμου, Ντένις Νόβακ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ξεφύγει και πάλι και, μετά από break που δέχθηκε στο ξεκίνημα του πρώτου σετ από τον αντίπαλό του, ξέσπασε κατά του πατέρα του, τον οποίο έβρισε και εν συνεχεία προέτρεψε να αποχωρήσει από το γήπεδο.

«Μ@@@σμενη είσαι τελείως;»

Το 2023, στον ημιτελικό της Ρώμης, ο έλληνας τενίστας, όταν άκουσε τη μητέρα του να μιλάει στη μητρική της γλώσσα, γύρισε προς το μέρος της και της είπε να μη μιλάει στα ρωσικά, γλώσσα την οποία καταλάβαινε και ο αντίπαλός του, Ρώσος, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Την έβρισε και της είπε να φύγει από το box.

«Μη μιλάς στα ρωσικά. Μίλα στα ελληνικά. Στα ρωσικά μη μιλάς. Μάνα σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα! Μη μιλάς στα ρωσικά. Μ@@@ η είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα! Αν έχεις τον Θεό σου!», είχε αναφέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τους πέταξε το μπαλάκι

Στο Τορίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς άκουγε τους γονείς του να διαφωνούν μεταξύ τους, την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν. Η αντίδρασή του ήταν να χτυπήσει ένα μπαλάκι με τη ρακέτα του προς το μέρος τους, με σκοπό να τους δείξει τη δυσαρέσκειά του.

Το τελευταίο… επεισόδιο

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Κέι Νισικόρι για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Μόντρεαλ δεν άρχισε και με τον καλύτερο τρόπο, με αποτέλεσμα ο έλληνας τενίστας να είναι μέσα στα νεύρα και να πει διάφορα… όχι και τόσο ευγενικά προς τον πατέρα του, Απόστολο, ζητώντας του να φύγει από το γήπεδο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ ο Τσιτσιπάς δέχθηκε δύο μπρέικ και βρέθηκε πίσω με 4-1, με την κάμερα να τον πιάνει την ώρα που έλεγε διάφορα… άσχημα λόγια, κοιτώντας προς το σημείο που καθόταν ο πατέρας του.