Σε πιο γνώριμα «μονοπάτια» αναμένεται να κινηθεί η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, σε αντίθεση με την τελετή έναρξης, η οποία ξένισε πολλούς τόσο γιατί διοργανώθηκε εκτός γηπέδου, στα πιο κεντρικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας με τις αποστολές να παρελαύνουν με πλοία στο Σηκουάνα, όσο και για τα θέματα που επέλεξε.

Οι φήμες θέλουν μετά τις εμφανίσεις της Σελίν Ντιον και της Lady Gaga στην τελετή έναρξης, σειρά να παίρνουν ο Τομ Κρουζ, η Τέιλορ Σουίφτ που βρίσκεται για περιοδείες στην Ευρώπη και η Beyonce. Το περιοδικό Variety από την άλλη, επικαλούνταν πηγές που έλεγαν πως στην τελετή θα εμφανιστούν η Billie Eilish, ο Snoop Dogg και οι Red Hot Chili Peppers, άλλοι σε μαγνητοσκοπημένες και άλλοι σε ζωντανές εμφανίσεις από το Los Angeles, που είναι η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028.

Ο επικεφαλής των τελετών Τιερί Ρεμπούλ έχει σημειώσει σε δηλώσεις του ότι το κομμάτι της τελετής που θα αφορά την επόμενη διοργάνωση, εκείνη του Λος Άντζελες το 2028, θα ξεπεράσει το συνηθισμένο χρόνο. «Συνήθως είναι ένα 12λεπτο κομμάτι, αυτή τη φορά θα είναι κάπως μεγαλύτερο. Το Λος Άντζελες είναι αποκλειστικά υπεύθυνο γι’ αυτό, εμείς κάνουμε απλά συμπαραγωγή».

Ο Ρεμπούλ, που επόπτευσε τις πρόβες στο Stade de France οι οποίες έγιναν ξημερώματα για να μην πέσουν πάνω σε αθλητικά γεγονότα, αφού εξέφρασε τη στήριξή του στην τελετή έναρξης που όπως ανέφερε πήρε εκτός από αντιδράσεις και πολλή αγάπη, σημείωσε πως η τελετή λήξης που γίνεται σε γήπεδο είναι πιο κοντά στο στοιχείο του καλλιτεχνικού διευθυντή «Είναι το σύμπαν του Τομά, το γήπεδο μοιάζει λίγο με θέατρο. Θα είμαι φανταστικό». Ο Ρεμπούλ δεν πρόδωσε τίποτα από το σενάριο της τελετής λήξης.

«Αν όλα πάνε καλά θα έχουμε μια έκρηξη! Όμως δεν ξέρω καμία εκδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων στους οποίους η τελετή λήξης άλλαξε την άποψη για την τελετή έναρξης. Αυτή είναι που καθορίζει το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τους Αγώνες».

Εκτός από το μοναδικό -και κρυφό προς το παρόν – καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η τελετή λήξης θα έχει και όλα τα παραδοσιακά στοιχεία:

  • Την παρέλαση των αθλητών
  • Το «ευχαριστώ» στους 45.000 εθελοντές που βοήθησαν για να στηθούν και να διεξαχθούν οι αγώνες
  • Την απονομή των μεταλλίων για τον μαραθώνιο των γυναικών
  • Το σβήσιμο της ολυμπιακής φλόγας, η οποία θα έρθει από το σημείο που εκτίθεται, όπου εκατοντάδες χιλιάδες θεατές μπορούσαν να τη δουν.
  • Την κήρυξη της λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνει από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.
  • Την παράδοση της ολυμπιακής σημαίας από την Αν Ινταλγκό στην Κάρεν Μπας, τις δημάρχους του Παρισιού και του Λος Άντζελες.

Το τελευταίο αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ των γυναικών στο Bercy Arena που θα πραγματοποιηθεί 16:30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή.

Η τελετή λήξης θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή.