Η στιγμή που περίμενες όλον τον χρόνο σχεδόν έφτασε: η ώρα που θα αφήσεις πίσω έγνοιες, άγχη και σκοτούρες και θα φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές (ή αν είσαι στους τυχερούς, για τον δεύτερο γύρο τους) καταφθάνει. Πριν όμως κλειδώσεις και χαιρετήσεις, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος και, κακά τα ψέματα, κόντρα σε όλους τους φαν του tech detox, η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο! Τι θα ‘λεγες να ρίχναμε μια ματιά στα κορυφαία 10 travel gadgets, από instant φωτογραφικές μηχανές μέχρι ηλεκτρικά πατίνια, που έχουν λόγο να σε συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές σου περιπέτειες;

  1. Powerbank
τεχνολογια

Χρειάζεται να σου εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα ενός powerbank; Ελπίζουμε πως όχι. Αυτό που θα σου προτείνουμε ωστόσο, είναι να πάρεις μαζί περισσότερα από ένα. Μπορείς π.χ. να συνδυάσεις ένα μικρότερο -και φορητότερο- για το smartphone και τα αξεσουάρ του και ένα μεγαλύτερο (με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης) για όλες τις άλλες συσκευές.

  1. Smartwatch
τεχνολογια

Το smartwatch σου θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη φυσική σου κατάσταση και στις διακοπές, καταγράφοντας κάθε σου δραστηριότητα, στη στεριά ή τη θάλασσα. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα πριν φύγεις, βεβαιώσου ότι διαθέτει GPS για περισσότερη ακρίβεια ως προς την καταγραφή της θέσης σου και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία.

  1. Instant camera

Ναι, η κάμερα του smartphone σου θα σου χαρίσει επαγγελματικού επιπέδου λήψεις. Αν όμως ετοιμάζεσαι να φύγεις για διακοπές μαζί με τους κολλητούς ή τις κολλητές σου, σκέψου το ενδεχόμενο να πάρεις μαζί μία instant camera. Ο αυθορμητισμός και τα ρετρό vibes των φωτογραφιών που θα τραβήξεις, δεν συγκρίνονται με τίποτα.

  1. Τσάντα παραλίας με προστασία από νερό και άμμο

Η επίσκεψη στην παραλία, συνήθως πλαισιώνεται από διάφορα gadgets -smartphone, tablet, ακουστικά κλπ. Το τελευταίο που θες είναι να διακινδυνεύσεις την ακεραιότητά τους λόγω νερού και άμμου, σωστά; Για τον λόγο αυτό προμηθεύσου μία τσάντα παραλίας με προστασία από νερό και άμμο, ώστε ό,τι βρίσκεται μέσα να είναι απόλυτα ασφαλές.

  1. Ηλιακός φορτιστής
τεχνολογια

Καλά τα powerbanks, όμως στις διακοπές υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ξεμείνεις από μπαταρία. Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ένας μίνι ηλιακός φορτιστής θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Τον συνδέεις στη συσκευή που θες να γεμίσεις και εκμεταλλευόμενος την ηλιακή ενέργεια, κάνεις αποτελεσματικά τη δουλειά σου.

  1. Smart γυαλιά ηλίου

«Μα καλά, πόσες κάμερες θα έχω μαζί»; Σε καταλαβαίνουμε, όμως σημασία δεν έχει ο αριθμός τους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο απαθανατίζουν μία εμπειρία. Και, μεταξύ μας, τα smart γυαλιά ηλίου με ενσωματωμένη κάμερα, θα σου προσφέρουν το πιο ρεαλιστικό take οποιασδήποτε κατάστασης -και φυσικά θα προστατέψουν τα μάτια σου απ’ τον ήλιο.

  1. Φορητό ηχείο
τεχνολογια

Διακοπές σημαίνουν μουσική. Ζήστε απολαυστικές στιγμές με την παρέα ακούγοντας τα αγαπημένα σας κομμάτια, χάρη στο φορητό ηχείο που θα έχεις φροντίσει να ρίξεις στην τσάντα σου πριν φύγεις. Συμπαγές ώστε να μην πιάνει χώρο, με προστασία από νερό και σκόνη, μπαταρία που αντέχει και ήχο-καμπάνα, θα βάλει τους πάντες στον ρυθμό σε χρόνο μηδέν.

  1. Drone με κάμερα

Ετοιμάζεσαι να φύγεις για προορισμό με γραφικές παραλίες, υπέροχα τοπία και φανταστική θέα; Πρόκειται να επιδοθείς σε σπορ τύπου windsurfing, canoe kayaking και BMX θέλοντας να καταγράψεις τις εμπειρίες σου; Κάνε το extra mile και επένδυσε σε ένα drone με κάμερα για πανοραμικά πλάνα που θα καθηλώσουν! Βεβαιώσου μόνο ότι ξέρεις να το χειρίζεσαι.

  1. Ακουστικά
τεχνολογια

Το φορητό ηχείο που προαναφέραμε είναι ό,τι πρέπει για να ακούτε μουσική παρέα με τους φίλους σου. Τι γίνεται όμως όταν θελήσεις να απομονωθείς; Εκεί θα σε βοηθήσουν τα ακουστικά λοιπόν. Κοίτα να συνδέονται ασύρματα μέσω Bluetooth, να έχουν τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου και τη μέγιστη δυνατή αυτονομία.

  1. E-reader
τεχνολογια

Εξοικονόμησε χώρο και κόπο αντικαθιστώντας τα διάφορα βιβλία που υπό άλλες συνθήκες θα σου κρατούσαν συντροφιά (και θα γέμιζαν τη βαλίτσα) με ένα e-reader. Με αυτονομία που τσακίζει, χωρητικότητα που αντέχει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σου και οθόνη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το χαρτί, θα γίνει η καλύτερη παρέα σου για το καλοκαίρι!