Υλικά
- 280 γρ. σφολιάτα
- 200 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χωρίς πυρήνα, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, χωρίς κουκούτσια, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 2 εκατοστών
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, φύλλα μαζεμένα και ψιλοκομμένα
- 4 κλωνάρια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
- Σπρέι ελαιολάδου
- 1 κ. σ. ημιαποβουτυρωμένο γάλα
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 75 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το φύλλο σφολιάτας σε διαστάσεις 25 x 28cm/. Τοποθετήστε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα και χαράξτε ένα περίγραμμα από την άκρη σε όλο το μήκος του. Τρυπήστε τη ζύμη μέσα στο περιθώριο, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
- Βάλτε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα, τοποθετήστε πάνω τα λαχανικά και ραντίστε με ελαιόλαδο.
- Αλείψτε τη σφολιάτα παντού με το γάλα και πασπαλίστε με λίγο αλάτι. Ψήστε στη μεσαία θέση του φούρνου, με το ταψί με τα λαχανικά στη θέση από πάνω, για 15 λεπτά, περιστρέφοντας και τα δύο ταψιά στα μισά του χρόνου για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο χρώμα. Αφαιρέστε και τα δύο ταψιά από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς. Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη.
- Πιέστε το εσωτερικό της ζύμης προς τα κάτω και επιστρέψτε στο φούρνο για 25 λεπτά για να αποκτήσετε μια εξαιρετικά τραγανή βάση.
- Βγάλτε τη βάση της τάρτας από το φούρνο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τα ψημένα λαχανικά στη βάση από σφολιάτα, σκορπίστε τα ντοματίνια και το κατσικίσιο τυρί και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν και το τυρί να μαλακώσει και να πάρει χρώμα στις άκρες. Κόψτε την τάρτα στα τέσσερα και σερβίρετε.