Υλικά

  • 10 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες
  • Για την κρούστα:
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ρυζάλευρο
  • 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. λευκό σουσάμι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Αδειάστε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε βάθος 5 εκατοστών και ζεστάνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  2. Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με 200 ml παγωμένο νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν πλήρως.
  3. Ελέγξτε ότι το λάδι είναι έτοιμο (θα πρέπει να τσιτσιρίζει).
  4. Βουτήξτε ένα κομμάτι μπανάνας μέσα στο μείγμα. Τοποθετήστε απαλά στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες, περίπου 3 λεπτά.
  5. Επαναλάβετε με όλα τα κομμάτια μπανάνας ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του λαδιού ώστε να μην ζεσταθεί πολύ.
  6. Βάλτε τις ψημένες τηγανίτες σε ένα ταψί σε χαμηλό φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές και, στη συνέχεια, σουρώστε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας.