Υλικά
- 10 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες
- Για την κρούστα:
- 100 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. ρυζάλευρο
- 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. λευκό σουσάμι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αδειάστε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε βάθος 5 εκατοστών και ζεστάνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τα υλικά της ζύμης με 200 ml παγωμένο νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν πλήρως.
- Ελέγξτε ότι το λάδι είναι έτοιμο (θα πρέπει να τσιτσιρίζει).
- Βουτήξτε ένα κομμάτι μπανάνας μέσα στο μείγμα. Τοποθετήστε απαλά στο λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες, περίπου 3 λεπτά.
- Επαναλάβετε με όλα τα κομμάτια μπανάνας ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του λαδιού ώστε να μην ζεσταθεί πολύ.
- Βάλτε τις ψημένες τηγανίτες σε ένα ταψί σε χαμηλό φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές και, στη συνέχεια, σουρώστε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας.