Υλικά

  • 12 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 μπαστουνάκια σέλινου
  • Για το πέστο:
  • 1 φλ. τσαγιού βασιλικό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν φθηνότερο ξηρό καρπό όπως κάσιους ή καρύδια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πέστο στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
  2. Για να βράσετε τα αυγά, τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό.
  3. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε τα να καθίσουν για 12 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε σουρωτήρι. Ρίξτε κρύο νερό πάνω από τα αυγά μέχρι να μην είναι πλέον ζεστά.
  5. Μόλις τα αυγά κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
  6. Κόψτε το σέλινο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα αυγά, το σέλινο, το γιαούρτι και όλο το πέστο. Ανακατέψτε καλά.
  8. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  9. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.