Υλικά
- 12 αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 2 μπαστουνάκια σέλινου
- Για το πέστο:
- 1 φλ. τσαγιού βασιλικό
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν φθηνότερο ξηρό καρπό όπως κάσιους ή καρύδια)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πέστο στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε στην άκρη.
- Για να βράσετε τα αυγά, τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε τα να καθίσουν για 12 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε σουρωτήρι. Ρίξτε κρύο νερό πάνω από τα αυγά μέχρι να μην είναι πλέον ζεστά.
- Μόλις τα αυγά κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Κόψτε το σέλινο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα αυγά, το σέλινο, το γιαούρτι και όλο το πέστο. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Σερβίρετε ή αποθηκεύστε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.