Σε επιφυλακή είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στη Διψέλιζα Κερατέας.

Στο σημείο σημειώθηκε νωρίτερα μικρή αναζωπύρωση με αποτέλεσμα μια παλιά αποθήκη να παραδοθεί στις φλόγες και να καεί.

Η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη με ριπές που φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ, σύμφωνα και με τον δήμαρχο της περιοχής, που ακόμα και μια μικρή εστία καπνού μπορεί να μετατραπεί σε εστία φωτιάς μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 23:25 το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση και κοντά βρίσκονταν διάσπαρτες κατοικίες. Λίγο αργότερα, στις 00:30, ήχησε το 112 καλώντας όσους βρίσκονταν στον οικισμό Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

🔥 Εκτός ελέγχου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει η Πυρκαγιά στη Διψέλιζα μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου.👨‍🚒 Εποχικοί Πυροσβέστες απο την Αττική έχουν συγκροτήσει ομάδες και σπεύδουν στο σημείο με τον εξοπλισμό τους ώστε να συνδράμουν εθελοντικά όπου τους ζητηθεί καθώς δυο ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο νέος διαγωνισμός για τη πρόσληψη των 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών.

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Monday, April 28, 2025

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 20 οχήματα, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. και εθελοντές Πυροσβέστες. Από αέρος έχει κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο κυρίως για διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που αναπτύχθηκαν προληπτικά στην ευρύτερη περιοχή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).