Για τις ρωγμές στο χωριό Βούτες στις Βούτες Ηρακλείου αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.
Ο Άκης Τσελέντης στην ανάρτησή του φαίνεται πως δεν πιστεύει πως η ρωγμές στο χωριό Βούτες στο Ηράκλειο είναι λόγω εδαφικής καθίζησης και εξηγεί το γιατί.
Γράφει ο σεισμολόγος:
«Στο Γεωδυναμικό εδώ και 3 χρόνια κάναμε μια λεπτομερή σεισμολογική/Γεωφυσικη/μελετη του Ηρακλείου. Βρήκαμε πολλά μη ενεργά ρήγματα τα οποία μελετήσαμε με ηλεκτρικές, σεισμικές, δορυφόρους και Georadar μεθόδους.
Στην ευρύτερη περιοχή στις Βούτες υπάρχουν αρκετά (μη ενεργά) ρήγματα με διευθύνσεις Β-Ν τα οποία εντοπίσαμε αλλά δεν δόσαμε καμία δημοσιότητα για να μην τρομάξει ο κόσμος».
Παράλληλα όπως τονίσει «είχαμε βρει ότι η ευρύτερη περιοχή στις Βούτες ανυψώνεται πολύ λίγο ενώ η περιοχή του λιμανιού «πέφτει», ενώ αναφέρει πως απαιτούνται περισσότερα στοιχεία προτού «υιοθετήσουν το απλοϊκό σενάριο της καθίζησης».