Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φορούσατε ένα κόσμημα στα χείλη σας και δεν εννοούμε ένα σκουλαρίκι για το οποίο θα πρέπει να κάνετε piercing, αλλά ένα lip cuff που απλά στερεώνεται στο στόμα. H νέα τάση θέλει δημιουργίες οι οποίες εφαρμόζουν σε πολύ λιγότερο δημοφιλή σημεία του προσώπου όπως είναι τα χείλη, γιατί η φιλοσοφία είναι πως και αυτά έχουν δικαίωμα στο κόσμημα.

Τα χείλη είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας και δεν συνηθίζεται να τα στολίζουμε με κάποιο κόσμημα, εκτός αν όπως είπαμε πιο πάνω πρόκειται για σκουλαρίκι που γίνεται με τη μέθοδο του piercing. Mερικά πολύ γνωστά είδη piercing που γίνονται πάνω ή γύρω από τα χείλη είναι τα monroe, madonna, medusa, ashley, labret και side labret. Ωστόσο, εμείς εδώ θα μιλήσουμε για κοσμήματα που φοριούνται στα χείλη χωρίς να τα τρυπήσουμε και ναι, υπάρχουν και λέγονται lip cuffs.

Τι είναι το lip cuff

Το lip cuff λοιπόν είναι ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό αξεσουάρ που χρησιμοποιείται ως κόσμημα για τα χείλη. Είναι ένας τύπος διακοσμητικού που εφαρμόζεται στα χείλη, χωρίς να απαιτείται διάτρηση, προσθέτοντας μια δόση μοναδικότητας και κομψότητας στο μακιγιάζ ή το συνολικό στιλ κάποιου.

Τα lip cuffs μπορούν να έχουν διάφορα σχέδια, από απλά και μινιμαλιστικά μέχρι περίτεχνα. Συχνά κατασκευάζονται από μέταλλο και μπορεί να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως μικρούς λίθους, πέρλες ή ακόμα και αλυσίδες. Συνήθως φοριούνται γύρω από το χείλος, αγκαλιάζοντας το εξωτερικό μέρος του. Δεν απαιτούν διάτρηση, καθώς εφαρμόζουν με τη βοήθεια της φυσικής πίεσης του μεταλλικού υλικού.

Void Lip Cuff 925 Sterling Silver €52,95

Τα lip cuffs έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ως fashion κοσμήματα, ιδιαίτερα στον χώρο των επιδείξεων μόδας και της υψηλής ραπτικής. Διάφοροι σχεδιαστές έχουν ενσωματώσει lip cuffs στις συλλογές τους, δημιουργώντας τολμηρά και εντυπωσιακά look. Η τάση αυτή έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των fashion influencers και των celebrities, που συχνά φορούν lip cuffs σε εκδηλώσεις, φωτογραφίσεις και στο κόκκινο χαλί.

Πώς να φορέσετε το lip cuff

Βεβαιωθείτε ότι το lip cuff που επιλέγετε ταιριάζει σωστά στο μέγεθος των χειλιών σας. Πρέπει να είναι άνετο, αλλά και αρκετά σφιχτό ώστε να μένει στη θέση του. Τοποθετήστε το στο επιθυμητό σημείο του χείλους σας. Συνήθως, φοριέται στο κάτω χείλος, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες θέσεις.

Seer Lip Cuff 925 Sterling Silver €58,95

Τα lip cuffs μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα μακιγιάζ, από φυσικά look μέχρι πιο dramatic. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με άλλα κοσμήματα, για να δημιουργήσετε ένα συνολικό εντυπωσιακό look. Αν δεν εφαρμόζει σωστά, μπορεί να μετακινείται ή να πέφτει, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας ή της κατανάλωσης τροφής και ποτών. Σε κάθε περίπτωση τα lip cuffs είναι ένας μοντέρνος και τολμηρός τρόπος να προσθέσετε κάτι ιδιαίτερο στο στιλ σας, προσφέροντας μια νέα διάσταση στα αξεσουάρ και γενικότερα αποκτώντας edgy look.

Eclipse Lip Cuff 925 Sterling Silver €64,95