Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό γκουαντσάλε (παστό χοιρινό μάγουλο), σε κύβους
- 3 μεγάλα αυγά
- 10 κ. σ. τριμμένο πεκορίνο, μοιρασμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το γκουαντσάλε, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά, 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ακουμπήστε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λίπος.
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
- Χτυπήστε τα αυγά, το 1/2 του τυριού πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Προσθέστε το ζεστό λίπος που έμεινε στο τηγάνι από το γκουαντσάλε και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το γκουαντσάλε και ανακατέψτε.
- Για πιο κρεμώδη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με το υπόλοιπο πεκορίνο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.