Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό γκουαντσάλε (παστό χοιρινό μάγουλο), σε κύβους
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 10 κ. σ. τριμμένο πεκορίνο, μοιρασμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το γκουαντσάλε, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά, 5 έως 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ακουμπήστε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λίπος.
  3. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
  4. Χτυπήστε τα αυγά, το 1/2 του τυριού πεκορίνο και λίγο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Προσθέστε το ζεστό λίπος που έμεινε στο τηγάνι από το γκουαντσάλε και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας γρήγορα, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το γκουαντσάλε και ανακατέψτε.
  6. Για πιο κρεμώδη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.
  7. Σερβίρετε γαρνίροντας με το υπόλοιπο πεκορίνο και περισσότερο μαύρο πιπέρι.