Ένσταση για τη βαθμολόγησή της στο τεχνικό πρόγραμμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέθεσαν Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου, με το ντουέτο να έχει λάβει αρχικά τη 13η θέση της κατάταξης.

Το ελληνικό ντουέτα μετά την εξέταση της ένστασης κέρδισε πέντε θέσεις. Το ελληνικό δίδυμο και οι προπονήτριές τους, έχουν ρισκάρει με ένα πρόγραμμα υψηλότατου βαθμού δυσκολίας, τον μεγαλύτερο μεταξύ των 17 ζευγαριών που αγωνίζονται.

Η ένσταση αφορούσε την πιο δύσκολη από τις ασκήσεις τους (με συντελεστή 14.300) να “κόβεται” από τους κριτές, που θεώρησαν ότι δεν εκτελέστηκε όπως είχε δηλωθεί και έδωσαν τον μειωμένο συντελεστή βάσης (0,5).

Ο συντελεστής δυσκολίας αποκαταστάθηκε μετά την εξέταση της ένστασης και η βαθμολογία των κοριτσιών ανέβηκε σημαντικά έχοντας πλέον μικρή διαφορά από τα ντουέτα που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα.

Οι Κινέζες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ είναι αυτές που έχουν το σαφές προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 276.7867 βαθμούς στο τεχνικό πρόγραμμα. Ακολουθούν οι Ελληνίδες Αννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία, και βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 267.2533 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται επίσης οι αδελφές Ντε Μπράουβερ από την Ολλανδία (264.7066).

Το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει μετά τον σημερινό αγώνα για το ελεύθερο.