Αν το καλοκαίρι σάς βρίσκει στην Αθήνα και τα βήματά σας αυθόρμητα σας οδηγήσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το Hill Athens, με φόντο την Ακρόπολη, αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό για μια αξέχαστη all day εμπειρία.

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς περιπάτους της πόλης, τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, και στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων -Νυμφών, Πνύκας, Μουσών, Ακρόπολης- το τριώροφο εστιατόριο που φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, προσφέρεται για γαστρονομικές ανακαλύψεις με θέα που σας κάνει να νιώθετε πρωταγωνιστές στην ιστορία της πόλης.

Το εστιατόριο αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα με έναν τρόπο που σέβεται τις ρίζες της, ενώ ταυτόχρονα την εξελίσσει με φρέσκες προσεγγίσεις και δημιουργικές ιδέες.

Γαστρονομικές δημιουργίες με πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς

Το Hill Athens βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο

Σε μια πόλη όπου οι γευστικές επιλογές είναι αμέτρητες, το Hill Athens ξεχωρίζει ως η απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις του καλού φαγητού, των εκλεκτών κρασιών και της άρτιας εξυπηρέτησης. Εδώ θα ανακαλύψετε την αυθεντική γεύση της Ελλάδας μέσα από ένα μενού, που τιμά την Ελληνική κουζίνα παρουσιάζοντάς την στην πιο σύγχρονη εκδοχή της.

Το Hill Athens επενδύει στις πρώτες ύλες και αυτό αποτυπώνεται στο τραπέζι σας

Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα στο Hill Athens ενσωματώνει την πλούσια παράδοση της χώρας με μια ανανεωμένη προσέγγιση, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Κάθε πιάτο που σερβίρεται συνδυάζει με δεξιοτεχνία την απλότητα και την ποικιλία των παραδοσιακών ελληνικών συνταγών με ένα σύγχρονο twist.

Το μεγαλείο που κρύβεται στην απλότητα και τη σαφήνεια των ελληνικών γεύσεων, αποτυπώνονται σε ένα μενού «ύμνο» στην ελληνική γη και πρώτη ύλη, που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος chef Δημήτρης Δημητριάδης και υλοποιεί ο chef Γιώργος Νεστορίδης και η ομάδα του.

Η πλούσια γαστρονομική παράδοση της χώρας μας παρουσιάζεται στην πιο σύγχρονη εκδοχή της σε πιάτα που παρασκευάζονται με πρώτες ύλες από μικρούς τοπικούς παραγωγούς και έχουν ως στόχο να μυήσουν τον επισκέπτη σε μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία -οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μια εμπειρία που δεν περιορίζεται στα «στεγανά» του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής, αλλά ενσωματώνει τον πλούτο και την αυθεντικότητα της σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Μια γαστρονομική εμπειρία που μετατρέπεται σε μια καθηλωτική εξερεύνηση της σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας.

Μια πολυδιάστατη εμπειρία με επίκεντρο τη σύγχρονη eλληνική κουζίνα

Ενώ η τοποθεσία του, στον περίπατο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, συνδέεται άρρηκτα με τις ιστορικές αναφορές και την τουριστική φήμη της Αθήνας, το Hill Athens προσφέρει είναι πολλά περισσότερα από μια απλή τουριστική στάση. Στην ουσία, αποτελεί μια βαθύτερη και πιο πλούσια γευστική και πολιτιστική απόλαυση, επιτρέποντας στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορικότητα της Αθήνας μέσα από την εξαιρετική κουζίνα και ατμόσφαιρά του.

Το ελληνικό brunch σερβίρεται από νωρίς στο Hill Athens

Η καλή μέρα, λένε, ότι φαίνεται από το πρωί και στο Hill Athens η λαϊκή ρήση βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της. Από τον πρώτο καφέ της ημέρας, εδώ μπορεί να απολαύσει κανείς την αυθεντικότητα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε όλο της το μεγαλείο. Το ελληνικό brunch σερβίρεται από νωρίς και περιλαμβάνει παραδοσιακές γεύσεις όπως πεινιρλί, καγιανά, αυγόφετες κ. α. -γεύσεις και αρώματα με τα οποία οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε!

Τα πιάτα του Hill Athens είναι ένα ταξίδι στη γεύση

Το μεσημέρι η κάρτα εμπλουτίζεται με πιο «σύνθετες» προτάσεις, οι οποίες στη βάση τους εκθειάζουν την απλότητα και το μεγαλείο των ελληνικών προϊόντων. Πιάτα όπως ριζότο με κρέμα κίτρινης πιπεριάς, κοτόπουλο με κουσκουσάκι και άγρια μανιτάρια, πατζαροσαλάτα με χόρτα εποχής, σταμνοτύρι και μαυρομμάτικα φασόλια αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ, καλοκαιρινό γεύμα με θέα στην Ακρόπολη που κόβει την ανάσα.

Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει, με την ατμόσφαιρα να γίνεται πραγματικά μαγική και το μενού να αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, προέκταση του μεγαλείου που απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Ο φωταγωγημένος βράχος της Ακρόπολης σε gros plan μετατρέπει το όλο περιβάλλον σε καρτποσταλικό. Μόνο που είναι 100% αληθινό!

Όσο για τις προτάσεις της κουζίνας; Το πλήρες μενού του εστιατορίου εντυπωσιάζει για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ακόμη μία γαστρονομική επιλογή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι προτάσεις σε παραδοσιακά γλυκά, με ένα σύγχρονο twist -τόσο στη γεύση, όσο και στην παρουσίαση. Ραβανί με κρέμα από λεμόνι, καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα μαστίχας και βύσσινο και τάρτα μήλου αποδεικνύουν ότι ο συνεχής πειραματισμός και η επιμονή στην αρτιότητα έχουν τα γευστικότερα αποτελέσματα!

Συμπρωταγωνιστής της εμπειρίας ο… ελληνικός αμπελώνας

Ένα όμορφο γεύμα συνοδεύεται από ένα καλό κρασί και στο Hill Athens το συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο

Η εμπειρία της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας δεν θα ήταν ολοκληρωμένη, αν δεν συνοδευόταν από ένα ποτήρι ή μπουκάλι καλό κρασί. Άλλωστε το κρασί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γαστρονομικής κουλτούρας της χώρας μας. Και στο Hill Athens γνωρίζουν από ποιοτικό, ελληνικό κρασί. Εδώ, με τις γνώσεις του ειδικού επί του οίνου, Γιώργο Σπύρου, κάθε κρασί συνδυάζεται αρμονικά με τα πιάτα του μενού, δημιουργώντας μια αλληλεπίδραση γεύσεων που αναδεικνύει και ενισχύει τα χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, η εμπειρία του Hill Athens και τους κυρίου Σπύρου είναι τέτοια, όπου το εστιατόριο διοργανώνει αντιπροσωπευτική γευσιγνωσία ελληνικών γηγενών σταφυλιών της Αθήνας. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η κάβα του Hill Athens είναι από τις καλύτερες που θα βρείτε στην Αθήνα

Οι επισκέπτες του Hill Athens μπορούν να ανακαλύψουν νέα γευστικά μονοπάτια, εστιάζοντας στην τέχνη του pairing -της τέλειας αντιστοίχισης φαγητού και κρασιού- με την καθοδήγηση του άρτια ενημερωμένου προσωπικού. Αυτή η συνδυαστική εμπειρία ενσωματώνει τις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τις εκλεπτυσμένες νότες των ελληνικών κρασιών, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική απόλαυση που εκφράζει την αυθεντικότητα και τη σύγχρονη πνοή της ελληνικής κουλτούρας.

Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να απολαύσετε τη μοναδική θέα από το roof του, συνδυάζοντάς την με ένα αρωματικό και μεθυστικό -όπως και η ατμόσφαιρα που αντανακλάται από την ιστορικότητα του χώρου- κρασί, μπορείτε να το συνδυάσετε με επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά μικρών Ελλήνων παραγωγών.

Για ένα ποτό με φόντο την ανυπέρβλητη Ακρόπολη

Η ελληνική γαστρονομία, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό αλλά επεκτείνεται και στο φιλόξενο bar του Hill Athens. Εδώ, κλασικά cocktails και συνταγές εμπλουτίζονται με ελληνικά αποστάγματα, δημιουργώντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Το τσίπουρο, το ούζο, η μαστίχα και άλλα ελληνικά προϊόντα αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά τους, προσφέροντας απολαυστικές στιγμές που φέρνουν τα αρώματα και τις γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο ποτήρι σας!

Είτε αναζητάτε την απόλυτη γευστική εμπειρία είτε απλώς μια ήσυχη γωνιά για να απολαύσετε τη μαγική θέα που απλώνεται μπροστά του, το Hill Athens συνδυάζει άριστα την ποιότητα, τη γεύση και την ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε και να θυμάστε.

Hill Athens – Επικοινωνία

Απόστολου Παύλου 27
Θησείο, Αθήνα 11851
T: +30 210 346 9077
Για κρατήσεις εδώ