Η Κυριακή των Βαΐων είναι η ημέρα που παραδοσιακά τρώμε ψάρι, ακόμη και όσοι νηστεύουν τη Σαρακοστή. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, την Κυριακή των Βαΐων μπήκε ο Χριστός στα Ιεροσόλυμα «μετά βαΐων και κλάδων» και προκειμένου να τονιστεί η σπουδαιότητα και το πανηγυρικό ύφος της εισόδου Του, καθιερώθηκε την ημέρα αυτή να διακόπτεται η νηστεία της Σαρακοστής και να τρώμε ψάρι.
Αν, λοιπόν, σκοπεύετε κι εσείς να τιμήσετε την Κυριακή των Βαΐων με ψαράκι, παρακάτω σάς έχουμε τις ταβέρνες στην Αθήνα, όπου θα βρείτε το καλύτερο και πιο φρέσκο.
Δουράμπεης
Μία από τις παλαιότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, ο Δουράμπεης λειτουργεί στο ίδιο σημείο στο Μικρολίμανο από το 1932. Το ιστορικό αυτό στέκι σερβίρει πιάτα υψηλής ποιότητας, ολόφρεσκα ψάρια αλλά και ιδιαίτερα όστρακα. Στα συν του μαγαζιού, είναι ο χώρος με τα μεγάλα στρογγυλά παράθυρα που θυμίζουν καράβι, την ψάθα στον τοίχο να φέρνει μια… θαλασσινή αύρα και τις φωτογραφίες από το Φάληρο του ’50 και του ’60 να σε ταξιδεύουν νοσταλγικά πίσω στο χρόνο.
Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς
Τραβόλτα
Βρίσκεται πίσω από το σταθμό του μετρό του Αγίου Αντωνίου και τα ψάρια που σερβίρει, φτάνουν καθημερινά από καΐκια της Χαλκίδας, της Καλύμνου και της Αθήνας.
Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
Μικρές Κυκλάδες
Σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης, θα ανακαλύψεις τι σημαίνει η ψαροφαγία στα καλύτερα της. Στις Μικρές Κυκλάδες εδώ και 20 χρόνια θα βρείτε φρέσκο ψάρι και πιάτα με την πιο φρέσκια, εποχιακή, τοπική πρώτη ύλη.
Πανταζή 56, Ηλιούπολη
Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου
Από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της πόλης για το ψαράκι. Στο Μπαρμπουνάκι θα απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, κυρίως μικρά αλλά και μεγαλύτερα, ανάλογα με την ημέρα και την εποχή. Εξάλλου, η φιλοσοφία των εστιατορίων είναι το «ποιοτικό ψάρι για όλους».
Πατριάρχου Γρηγορίου & Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Ν. Ερυθραία/Λυκούργου 6 & Αγίας Βαρβάρας 66, Χαλάνδρι/Χάρητος 39B, Κολωνάκι/Πλατεία Μητροπόλεως 4 Αθήνα/Μ. Αλεξάνδρου 74, Νέα Σμύρνη/Άγγελου Μεταξά 48, Γλυφάδα