Ενώ οι άλλοι «υπουργοποιήσιμοι» περίμεναν δίπλα στο τηλέφωνο, η γραμμή της Έλενας Παναρίτη ήταν κατειλημμένη. Δε μίλαγε όμως με Αθήνα, αλλά με Αμερική.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν στο τηλέφωνο με Μασαχουσέτη και κανόνιζε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την εκδήλωση που θα γίνει από το κορυφαίο πανεπιστήμιο ΜΙΤ προς τιμήν της το σαββατοκύριακο.

Πέραν όμως της προφανούς χαράς της για την πολύ μεγάλη αυτή τιμή που δέχεται, η κ. Παναρίτη είχε κι άλλο λόγο να είναι ήρεμη και ικανοποιημένη.

Εκτιμούσε εδώ και πολύ καιρό ότι δε θα ήταν στα πλάνα του πρωθυπουργού για συμμετοχή στη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Στην προεκλογική, δηλαδή κυβέρνηση, εν όψει των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Τόσο η Ελενα Παναρίτη όσο και ο Ηλίας Μόσιαλος είναι δύο άνθρωποι με αξιόλογες ικανότητες και περγαμηνές. Είναι όμως και οι δύο βουλευτές Επικρατείας. Και ήταν αναμενόμενο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπουργοποίησε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά από εκλογικές περιφέρειες, από τις οποίες άλλωστε θα «κεφαλοποιήσει» οφέλη στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.