Για σχεδόν έναν χρόνο φαίνεται πως δρούσε η «μαφία των δημοτικών υπαλλήλων», η οποία απομυζούσε υπέρογκα ποσά από καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας.

Το κύκλωμα άρχισε να δέχεται τα πρώτα του πλήγματα, που τελικά οδήγησαν στην εξάρθρωσή του, εξαιτίας μιας καταγγελίας που έγινε στις 12 Απριλίου του 2024. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΣΚΑΪ», ιδιοκτήτης επιχείρησης τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε πως δύο δημοτικοί αστυνομικοί τριγυρνούν στο κέντρο της Αθήνας έξω από τα καταστήματα και στη συνέχεια προχωρούν σε μηνύσεις σε βάρος των καταστηματαρχών.

Γιατί, όμως, δύο μηνύσεις; Γιατί στην τρίτη μήνυση, οι Αρχές οφείλουν να σφραγίσουν το κατάστημα. Τότε, πριν από την τρίτη μήνυση, εμφανιζόταν το φερόμενο ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης με το κωδικό όνομα «Νάνσυ», η οποία φέρεται να ζητούσε από τους καταστηματάρχες ένα ποσό που κυμαινόταν από 1.000 έως 16.000 ευρώ, για να μην υπάρξει τρίτη μήνυση.

Οι διάλογοι που τους «καίνε»

Στους διαλόγους που ο «Alpha» φέρνει στο «φως της δημοσιότητας», το φερόμενο ως αρχηγικό μέλος ακούγεται να επικοινωνεί με υπάλληλο της διεύθυνσης δόμησης του Δήμου.

Στη μεταξύ τους επαφή του ζητά να αρχειοθετήσει έγγραφα με προγενέστερη ημερομηνία, έναντι αμοιβής 2.500 ευρώ.

Αρχηγικό μέλος: Μακάρι να πάει αρχείο, γιατί κι εγώ αρχείο θέλω να το στείλεις. Απλά να κάνουμε παιχνίδι, να πάρεις λεφτά θέλω.

Υπάλληλος: Ωραία, άμα είναι έτσι, επιμένω τότε, το ψάχνω.

Ο υπάλληλος της διεύθυνσης δόμησης ενημερώνει το φερόμενο ως αρχηγικό μέλος πως τα βρήκε και τα καταθέτει:

Υπάλληλος: Τα βρήκα, θα τα θέσω στο αρχείο και θα σου στείλω την πράξη αρχειοθέτησης.

Σε άλλη επικοινωνία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν καταγραφεί διάλογοι για την επιλογή των καταστημάτων. Ένα από τα φερόμενα ως αρχηγικά μέλη λέει ότι ο ίδιος επιλέγει τα μαγαζιά που θα ελέγξει η Δημοτική Αστυνομία.

Αρχηγικό μέλος: Ρε συ, εγώ δίνω ποια μαγαζιά θα κάνουνε έλεγχο.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας θα προβούν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση».