Kατά τη συνάντηση ανάμεσα στον κ. Κυρανάκη και στον Δήμαρχο Ρόδου, παρουσία του πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά και της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μίκας Ιατρίδη, αναδείχθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κτηματολογίου της Ρόδου, σε ό,τι αφορά, κυρίως, την υποστελέχωσή του.

Ο κ. Κυρανάκης έκανε γνωστό ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτηματολόγιο Ρόδου επί δεκαετίες και έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα στην τοπική αγορά.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι έχουν προσληφθεί τρεις μηχανικοί, ενώ έχουν κινηθεί διαδικασίες ώστε από τον Σεπτέμβριο, δικηγόροι που θα ενισχύσουν το προσωπικό του Κτηματολογίου να ελέγχουν τις εισερχόμενες πράξεις και τις εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν. Όπως είπε, στο τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινά το έργο ψηφιοποίησης του παλαιού αρχείου του κτηματολογίου Ρόδου που χρονολογείται από το 1929, ώστε να είναι πιο εύκολη η δουλειά των δικηγόρων, ενώ από 1η Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι ψηφιακές εφαρμογές για πολίτες και για επαγγελματίες.

H έκκληση του Δημάρχου

Μάλιστα, ο κ. Κυρανάκης ευχαρίστησε δημόσια το δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη που έδειξε, όπως είπε, μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, καθώς με προσωπικές ενέργειες του ίδιου γίνεται η διερεύνηση των κατάλληλων λύσεων, ενώ απηύθυνε έκκληση σε μηχανικούς να βοηθήσουν στο έργο αυτό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου υπογράμμισε το ενδιαφέρον που δείχνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το ζήτημα και τόνισε ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει μεγάλες δυσχέρειες στην περιοχή μας, αλλά πολύ σύντομα θα επιλυθεί.

«Εύκολη διαδικασία δεν είναι, ακόμα και αν υπάρχει προγραμματική σύμβαση για το έργο των μηχανικών. Αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια και η δέσμευση του δήμου προς τον υπουργό είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Κάνω και εγώ έκκληση ως δήμαρχος προς τους μηχανικούς να μας βοηθήσουν, καθώς υπάρχουν καταξιωμένοι επιστήμονες και όλοι μπορούν να βάλουν πλάτη για να λυθεί το πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Κολιάδης.