Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο τριανταδυάχρονος, ο οποίος σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost, ο κατηγορούμενος μπήκε στο γραφείο του ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ κατά τη διάρκεια της απολογίας του έκλαιγε συνεχώς.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Γιάννης Στειακάκης, «κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, αν και εμείς προβάλλαμε τις αντιρρήσεις μας, ως οφείλαμε, γιατί από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρχε πρόθεση ενδεχόμενου δόλου».

«Η τιμωρία που έχω υποστεί είναι ότι σκότωσα έναν άνθρωπό μου»

«Έχω χάσει τον εαυτό μου. Η τιμωρία που έχω υποστεί είναι ότι σκότωσα έναν άνθρωπο από την οικογένειά μου, τον “αδερφό” μου. Ο μόνος μου στόχος, όταν σταθώ στα πόδια μου, να στηρίξω την οικογένειά του μαζί με τη δική του. Μία οικογένεια είμαστε», ανέφερε στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Στειακάκης, η απόφαση της προσωρινής κράτησής του τον άφησε αδιάφορο, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να κλαίει συνεχώς για τον θάνατο του αδερφού του (όπως χαρακτήρισε τον μπατζανάκη του).

Τι είπε για το τραγικό συμβάν

Ο δράστης περιέγραψε όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του γλεντιού με αφορμή την κουρά προβάτων.

«Σηκώθηκε και πυροβόλησε στον αέρα σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν εμπόδια. Γυρίζοντας πίσω διαπίστωσε πως το όπλο είχε κολλήσει. Πήγε να το ξεκολλήσει χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι μέσα είχε σφαίρα. Στην προσπάθειά του να το ξεκολλήσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν ο τριανταεξάχρονος, ο οποίος επέστρεφε από την τουαλέτα», επεσήμανε ο κ. Στειακάκης, τονίζοντας πως «όλα έγιναν στραβά, για να χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή».