Το νέο Volvo EX30, με την ισχυρή του απόδοση και τις προοδευτικές του καινοτομίες, αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα δέσμευσης της γνωστής σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τη δημιουργία οχημάτων που ενσωματώνουν την κομψότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Η τελευταία προσθήκη στη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της Volvo, το EX30, έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα στην κατηγορία των B-SUV, με μια εκλεπτυσμένη σχεδιαστική εμφάνιση, πρωτοποριακές τεχνολογίες και μια αταλάντευτη προσήλωση στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων του ανταγωνισμού, είναι τα εξής:

Σκανδιναβικό Design: Το ηλεκτρικό Volvo EX30 ενσαρκώνει την ουσία του σκανδιναβικού design, που χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, απλότητα και λειτουργικότητα. Με μήκος 4.223 χλστ., πλάτος 1.837 χλστ. και ύψος 1.555 χλστ., το EX30 παρουσιάζει μια κομψή και μοντέρνα σιλουέτα που μαγνητίζει τα βλέμματα. Η αισθητική του ενισχύεται από το χαμηλό καπό, την κλειστή μάσκα και τους εντυπωσιακούς τροχούς των 19 ή 20 ιντσών, που συνεισφέρουν στον εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,28). Τα εμπρός φωτιστικά σώματα, με τους λαμπτήρες που παραπέμπουν στο πολεμικό σφυρί του Θορ (σ.σ. του κοκκινομάλη γενειοφόρου θεού της αστραπής και του κεραυνού, σύμφωνα με την μυθολογία των βορειοευρωπαϊκων λαών), προσδίδουν μια μοναδική σκανδιναβική πινελιά στο όχημα.

Ασφάλεια: Η Volvo παραμένει συνώνυμη της ασφάλειας, και το EX30 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, διασφαλίζει την προστασία των επιβατών σε κάθε συνθήκη. Το σύστημα ανάρτησης (ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω) παρέχει άνεση και σταθερότητα, ενώ τα μεγάλα (245/40 R20) ελαστικά Efficient Grip για SUV της GoodYear εξασφαλίζουν άριστη πρόσφυση.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις, με επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα σε συνάρτηση με την τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα, δείχνουν ότι η Volvo δεν θυσιάζει την ασφάλεια για την ταχύτητα.

Βιωσιμότητα και Ηλεκτροκίνηση: Το Volvo EX30 είναι επίσης ένα πρότυπο βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας την ηλεκτροκίνηση για ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι απλώς μια τεχνολογική πρόοδος, αλλά μια δέσμευση για την προστασία του πλανήτη. Το EX30 χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά στο εσωτερικό του, όπως ανακυκλωμένο πλαστικό, ανανεώσιμο φυσικό λινάρι από την καινοτόμο σουηδική εταιρεία Bcomp και ένα μείγμα μαλλιού που περιλαμβάνει 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Επιπλέον, το υλικό Nordico, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υφάσματα και βιολογικής προέλευσης υλικά από τα δάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, προσφέρει μια προηγμένη και βιώσιμη επιλογή για τις επενδύσεις του εσωτερικού.

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει πολλαπλά οφέλη. Πρώτον, μειώνει δραστικά τις εκπομπές ρύπων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης, καθιστώντας τα μια οικονομικά αποδοτική επιλογή μακροπρόθεσμα. Με το EX30, η Volvo προχωρά ακόμα πιο πέρα, προσφέροντας εξαιρετική αυτονομία. Η πισωκίνητη έκδοση Standard Range εξασφαλίζει την κάλυψη 344 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση, ενώ μεταξύ πισωκίνητων και τετρακίνητων Extended Range οι αντίστοιχες τιμές αυτονομίας είναι 475 και 450 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Ανάλογα δε με την έκδοση, το EX30 διαθέτει on-board φορτιστή 7,2, 11 ή 22 kW. Να σημειωθεί ότι η μέγιστη ισχύς φόρτισης που μπορεί να υποστηριχθεί είναι 134 και 153 kW.

Το εσωτερικό του EX30 χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστική πρακτικότητα και μοντέρνα αισθητική. Οι διαμορφώσεις (ή «δωμάτια» όπως τα αποκαλεί η ίδια η Volvo) «Breeze», «Mist», «Pine» και «Indigo» προσφέρουν ευελιξία και άνεση, ενώ η καινοτόμα μπάρα ήχου καταργεί τα παραδοσιακά ηχεία, προσφέροντας μια μοναδική ακουστική εμπειρία. Οι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως οι κρυφές ποτηροθήκες και οι πολλαπλές θύρες φόρτισης, ενισχύουν την πρακτικότητα του εσωτερικού χώρου.

Το Volvo EX30, διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από τα 37.572 ευρώ στην Ελλάδα (μείον 9.000 ευρώ με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»), για την έκδοση Single Motor με τη Standard Range μπαταρία και σε επίπεδο εξοπλισμού Core. Για το επίπεδο εξοπλισμού Plus το κόστος είναι 40.610 ευρώ (μείον πάντα την κρατική επιδότηση των 9.000 ευρώ). Οι εκδόσεις Core, Plus και Ultra για την παραλλαγή Single Motor με την Extended Range μπαταρία κοστίζουν αντίστοιχα 42.966, 46.624 και 49.848 ευρώ. Τέλος, για τα EX30 Twin Motor Performance, αμφότερα με τη μεγάλη μπαταρία, στα επίπεδα εξοπλισμού Plus και Ultra, οι τιμές ορίζονται στα 49.352 και τα 52.576 ευρώ.

Συνδυάζοντας στυλ, ασφάλεια και βιωσιμότητα, το Volvo EX30 καθίσταται μια εξαιρετική επιλογή για τους σύγχρονους οδηγούς που αναζητούν ένα αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό όχημα. Ο εξοπλισμός που προσφέρει αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους αναζητούν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση και την οικολογική ευθύνη. Με EX30, δεν απολαμβάνετε μόνο τις αρετές της σκανδιναβικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας και της κορυφαίας ασφάλειας. Επενδύετε επίσης σε ένα βιώσιμο μέλλον, αγκαλιάζοντας την ηλεκτροκίνηση και συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία ενός καθαρότερου και πιο «πράσινου» κόσμου