Η Mercedes-Benz συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρουσιάζοντας τα αναβαθμισμένα μοντέλα EQA και EQB. Με ένα συνδυασμό κομψής σχεδίασης, προνοητικής τεχνολογίας και εντυπωσιακής αυτονομίας που φθάνει έως και τα 560 χιλιόμετρα, αυτά τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά SUV που αποπνέουν πολυτέλεια και ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τα πρότυπα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι αναβαθμίσεις στους τομείς της απόδοσης, της φόρτισης και της άνεσης καθιστούν τα EQA και EQB ιδανικές επιλογές, τόσο για νέους πελάτες όσο και για όσους αναζητούν την πρώτη τους εμπειρία με ηλεκτρικά οχήματα.

Ανανεωμένη εμφάνιση και εσωτερικός σχεδιασμός

Αμφότερα τα δύο μοντέλα διαθέτουν μια κομψή εμφάνιση που εναρμονίζεται με τα μεγαλύτερα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας της Mercedes-Benz. Η επιφάνεια Black Panel με το μοτίβο αστεριών μπροστά, προσδίδει μια μοναδική αισθητική, ενώ μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, εξασφαλίζοντας μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική νυχτερινή σχεδίαση. Παράλληλα, ο νέος προφυλακτήρας,  τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής και διακοσμητικά στοιχεία σε καφέ ξύλο φλαμουριάς, με οπίσθιο φωτισμό. Η κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών αποτελεί πλέον τμήμα του βασικού εξοπλισμού, προσφέροντας τρία στυλ προβολής και τρεις τρόπους λειτουργίας, επιτρέποντας στον οδηγό να προσαρμόζει την εμφάνιση των ενδείξεων ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Εντυπωσιακή αυτονομία και τεχνολογικές βελτιώσεις

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των νέων EQA και EQB είναι η αυξημένη αυτονομία τους. Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια για να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα κατά WLTP και της EQB στα 536 χιλιόμετρα. Αυτά τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν μέσω αεροδυναμικών βελτιώσεων και ελαστικών βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης.

Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πρακτικά πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση, επιτρέποντας στους οδηγούς να απενεργοποιούν ή να περιορίζουν τη λειτουργία κατανάλωσης ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται ακόμη περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC και το Cruise Control υιοθετούν την ταχύτητα που προτείνει το σύστημα, για την αποφυγή πρόσθετων στάσεων φόρτισης.

Προηγμένες λειτουργίες φόρτισης με Plug & Charge

Η τεχνολογία Plug & Charge καθιστά τη φόρτιση των νέων EQA και EQB πιο εύκολη και άνετη από ποτέ. Με αυτή τη λειτουργία, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα μόλις συνδεθεί το σχετικό καλώδιο, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το όχημα και ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης, προσφέροντας μια γρήγορη και απλή εμπειρία φόρτισης.

Το δίκτυο Mercedes me Charge, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 1,3 εκατομμύρια σημεία φόρτισης παγκοσμίως, εξασφαλίζει στους πελάτες πρόσβαση σε ευρύ φάσμα σταθμών φόρτισης. Η λειτουργία Plug & Charge είναι διαθέσιμη σε περισσότερους από 1.400 σταθμούς φόρτισης Aral pulse στη Γερμανία και σε πάνω από 2.400 σταθμούς ταχείας φόρτισης IONITY στην Ευρώπη, με την εταιρεία να εργάζεται συνεχώς για την επέκταση αυτής της λειτουργίας.

Ήχος που εμπνέει: Έως και τέσσερα Sound Experiences

Οι οδηγοί των νέων EQA και EQB μπορούν να απολαύσουν μια εξατομικευμένη ακουστική εμπειρία χάρη στα τέσσερα Sound Experiences που προσφέρονται σε συνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester®. Τα ηχοτοπία «Silver Waves» και «Vivid Flux» είναι διαθέσιμα, ενώ έρχονται να προτεθούν τα «Roaring Pulse» και «Serene Breeze» που έχουν τη δυνατότητα ενεργοποίησής τους online μέσω του Πακέτου Εξατομίκευσης.

Το ηχοσύστημα Dolby Atmos®, επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός, προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου που προσαρμόζεται στο περιβάλλον αναπαραγωγής, παρέχοντας κρυστάλλινη καθαρότητα και βάθος στη μουσική.

Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης

Τα νέα μοντέλα EQA και EQB εξοπλίζονται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, περιλαμβάνοντας μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει βελτιωμένες λειτουργίες, όπως η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας που πλέον λειτουργεί πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων εξασφαλίζει ότι οι οδηγοί των EQA και EQB μπορούν να απολαμβάνουν μια ασφαλή και άνετη εμπειρία οδήγησης, με την υποστήριξη των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης να καθιστούν την οδήγηση πιο εύκολη και ασφαλέστερη.

Παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Η Mercedes-Benz δεσμεύεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Από το 2022, η παραγωγή σε όλα τα ιδιόκτητα εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων και van της Mercedes-Benz παγκοσμίως, διεξάγεται με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Αυτό περιλαμβάνει τα εργοστάσια στο Ράστατ (της Γερμανίας) και το Κέτσκεμετ (στην Ουγγαρία), που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της EQA και της EQB, καθώς και τα εργοστάσια μπαταριών στο Kamenz (της Σαξονίας) και στο Jawor (της Πολωνίας).

Επιπλέον, η παραγωγή κυψελών μπαταρίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έχει καταστεί βασική απαίτηση για τους προμηθευτές κυψελών μπαταρίας της Mercedes-Benz, μειώνοντας τις εκπομπές από την παραγωγή μιας κυψέλης κατά περίπου 30%. Μάλιστα μια περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, επιδιώκεται μέσω της μείωσης των εκπομπών στο υλικό των καθόδων και της χρήσης ανανεώσιμων ενεργειών στην παραγωγή και την επεξεργασία των πρώτων υλών.

Με Μια Ματιά

Τα EQA και EQB διαθέτουν τέσσερις νέες ζάντες αλουμινίου σε μεγέθη 18, 19 και 20 ιντσών και δύο νέα χρώματα βαφής – μπλε spectral και ασημί high-tech. Οι αναβαθμισμένες δυνατότητες προσαρμογής περιλαμβάνουν την κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών ως βασικό εξοπλισμό, προσφέροντας τρία στυλ προβολής και τρεις τρόπους λειτουργίας.

Οι τεχνολογικές βελτιώσεις, όπως η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας και η Plug & Charge, καθιστούν τα μοντέλα πιο αποδοτικά και εύχρηστα από ποτέ. Με εντυπωσιακή αυτονομία, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, αντιπροσωπεύουν το μέλλον της ηλεκτροκίνησης με την υπογραφή της Mercedes-Benz.

Τα νέα EQA και EQB της Mercedes-Benz προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης, συνδυάζοντας την κομψότητα, την τεχνολογία και την περιβαλλοντική ευαισθησία σε ένα πακέτο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα μοντέλα EQA και EQB εδώ