Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Monroe Capital LLC ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μικρούς προμηθευτές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ώστε να μεταβούν πιο εύκολα στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε πως αυτή η κίνηση «διευκολύνει την πρόσβαση σε κεφάλαια χαμηλότερου κόστους για τους μικρούς και μεσαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την αναχρηματοδότηση, την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση των επιχειρήσεών τους». Μάλιστα, το όλο εγχείρημα θα υποστηρίζεται από ένα κυβερνητικά εγγυημένο σύστημα δανεισμού χαμηλού κόστους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ η Ουάσιγκτον τους τελευταίους μήνες προσπαθεί να τονώσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε ό,τι αφορά τη στροφή στα EV. Ενδεικτικά, τον Μάιο ο Μπάιντεν ανακοίνωσε δασμό 102% στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα.

Επιπλέον, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται να ακούει αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες που ζητούν να χαλαρώσει τους κανόνες που σκοπεύουν να ανακατευθύνουν την προμήθεια εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων μακριά από «ξένες οντότητες που προκαλούν ανησυχία», δηλαδή την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία ή/και τη Βόρεια Κορέα.

Μιλώντας στο Reuters, ο John Bozzella, διευθύνων σύμβουλος της Alliance for Automotive Innovation, δήλωσε ότι το ταμείο θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρότερους προμηθευτές ανταλλακτικών αυτοκινήτων να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύ αναγκαία κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να εκσυγχρονίσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο Bozzella πρόσθεσε ότι η επιτυχής μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα απαιτήσει «μια πρωτοποριακή αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας που διατηρεί τη χώρα ανταγωνιστική και στηρίζει την οικονομική και εθνική μας ασφάλεια».