Η Volvo σχεδιάζει να κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση και για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να παράξει ή αναβαθμίσει 10 οχήματα, που θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά.

Ο CEO Jim Rowan και ο εμπορικός διευθυντής Bjorn Annwall παρουσίασαν σε εμπόρους το σχέδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεκαθαρίζοντας ότι μερικά μοντέλα ενδεχομένως κυκλοφορήσουν μόνο στην Ευρώπη ή μπορεί να αργήσουν να μπουν σε άλλες αγορές, όπως στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ ορισμένα από τα επικρατέστερα μοντέλα που μπορεί να αναβαθμιστούν είναι το EX90, το πρώτο τρισυπόστατο, μεσαίο SUV EV της Volvo για να αντικαταστήσει το Volvo XC60. Επίσης, το EX30 φημολογείται ότι θα δεχτεί αλλαγές, καθώς παρουσίασε προβλήματα, που το εμπόδισαν να κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές.

Οι ηλεκτροκινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν αναμένεται να είναι επιφορτισμένοι με την υποβοήθηση μιας ομάδας επερχόμενων οχημάτων PHEV της Volvo, τα οποία θα στηρίζονται στην πλατφόρμα SPA1.

Με βάση το δημοσίευμα τα σχέδια της Volvo είναι για τα επόμενα δύο χρόνια, με την αυτοκινητοβιομηχανία να σχεδιάζει πλήρης στροφή στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030 ή 2035.