Οι εφαρμογές My BMW και Mini γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους πελάτες, ειδικά όταν πρόκειται για την ηλεκτρική κινητικότητα και τη φόρτιση των οχημάτων. Ένα εργαλείο που βοηθά τους πελάτες του γερμανικού group να πάρουν την απόφαση για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι η Electric Vehicle Analysis.

Η νέα λειτουργία Electric Vehicle Analysis επιτρέπει στους πελάτες που οδηγούν μια BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης να προσομοιώσουν πόσο καλά μια αμιγώς ηλεκτρική BMW θα ταίριαζε στο προσωπικό τους οδηγικό προφίλ.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία προσομοίωσης, ο πελάτης επιλέγει στην εφαρμογή ένα ηλεκτρικό μοντέλο της BMW ως εναλλακτικό όχημα. Μόλις το μοντέλο που τροφοδοτείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 διαδρομές και καλύψει μια απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, η ανάλυση δείχνει με σαφήνεια τον αριθμό των διαδρομών που θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί με το επιλεγμένο ηλεκτρικό όχημα με μία μόνο φόρτιση.

Αυτό έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το άγχος αυτονομίας και τις όποιες ανησυχίες σχετικά με την καθημερινή πρακτικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που εξακολουθούν να αποτελούν σήμερα ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους αγοραστές*.

Για την προσομοίωση, η εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες για το εν λόγω μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως προκύπτουν από τη λειτουργία My Trips. Χάρη σε αυτή την ξεχωριστή βάση δεδομένων, το εργαλείο Electric Vehicle Analysis είναι σε θέση να παρέχει στον πελάτη μια αξιόπιστη βάση προκειμένου να αποφασίσει τον τύπο του συστήματος κίνησης που θα επιλέξει για το επόμενο όχημά του. Η λειτουργία θα αναβαθμιστεί στο μέλλον για να διευρύνει την εμβέλεια της ανάλυσης. Θα προστεθούν αξιολογήσεις του χρόνου που το όχημα μένει εκτός λειτουργίας και των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, σε συνδυασμό με πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις φόρτισης και τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης. Για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Electric Vehicle Analysis, οι πελάτες πρέπει να διαθέτουν μια BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 ή νεότερη έκδοση. Επίσης, πρέπει να συναινέσουν στη χρήση των δεδομένων οδήγησής τους για τους σκοπούς της ανάλυσης.

Αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και εφαρμογής

Η τελευταία ενημέρωση εισήγαγε μια σειρά χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη εμπειρία σχεδιασμού διαδρομής κατά την εναλλαγή μεταξύ οχήματος και εφαρμογής. Επιλογές όπως είναι για παράδειγμα η αποφυγή αυτοκινητόδρομων, πορθμείων ή διοδίων μπορούν πλέον να οριστούν στην εφαρμογή και συγχρονίζονται πάντα αυτόματα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Επιπλέον, η εφαρμογή My BMW / Mini με σχεδιασμό διαδρομής που είναι βελτιστοποιημένη με γνώμονα τη φόρτιση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, καθιστά πλέον εφικτή την προσθήκη μεμονωμένων στάσεων φόρτισης, οι οποίες στη συνέχεια συγχρονίζονται με το όχημα. Οι εφαρμογές ειδοποιούν επίσης τον χρήστη για εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς φόρτισης, όπως εστιατόρια, καφετέριες, τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με σχετικές, λεπτομερείς πληροφορίες.

Νέο Charging Wallet

Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν και να διαχειρίζονται τα προτιμώμενα τιμολόγια φόρτισης από μεγάλο αριθμό παρόχων στο νέο Charging Wallet της εφαρμογής. Όταν ο χρήστης της εφαρμογής επιλέγει έναν σταθμό φόρτισης, εμφανίζονται οι ισχύουσες τιμές για τα επιλεγμένα τιμολόγια φόρτισης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει το φθηνότερο τιμολόγιο γι’ αυτόν.

* cf. για παράδειγμα statista survey on «reasons against buying an all-electric vehicle»