Η παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής Andrea Lawful-Sanders παραδέχθηκε πως συμφώνησε με τον Λευακό Οίκο σε προκαθορισμένες ερωτήσεις με τον Τζο Μπάιντεν μετά το αποτυχημένο debate με τον Ντόναλτ Τραμπ.

Η αποδοχή της την οδήγησε εκτός του ραδιοφωνικού σταθμού που εργαζόταν.

«Η συνέντευξη περιείχε προκαθορισμένες ερωτήσεις που δόθηκαν από τον Λευκό Οίκο, κάτι που παραβιάζει την πρακτική μας να παραμένουμε ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης υπόλογο στους ακροατές μας», ανακοίνωσε η Sara Lomax, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του σταθμού με έδρα τη Φιλαδέλφεια, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. «Ως αποτέλεσμα, η κα Lawful-Sanders και το WURD Radio συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους, με άμεση ισχύ», παραδέχθηκε η ίδια σε βίντεο που μεταδίδει το CNN.

Ο WURD είναι ο μόνος ραδιοφωνικός σταθμός ομιλίας της Πενσυλβάνια που ανήκει σε ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής. Η Lomax είπε ότι ο σταθμός υπερηφανεύεται ότι είναι μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη φωνή για το κύριο ακροατήριό του ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής και ότι η χρήση ερωτήσεων που δόθηκαν εκ των προτέρων «θέτει σε κίνδυνο αυτή την εμπιστοσύνη και δεν είναι μια πρακτική που το WURD Radio συμμετέχει ή υποστηρίζει ως πρακτική ή επίσημη πολιτική».

«Το WURD Radio δεν είναι φερέφωνο του Μπάιντεν ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης», πρόσθεσε.