Ένα κοριτσάκι δύο ετών άφησε την τελευταία του αναπνοή στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε διαγνωστεί με παρβοϊό. Πρόκειται για έναν ιό, γνωστό ιό, που σε σπάνιες περιπτώσεις προκαλεί επιπλοκές στην υγεία του ασθενούς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το κοριτσάκι διακομίσθηκε από τους γονείς του σε ιδιωτική κλινική πριν από 15 μέρες, με το δίχρονο παιδί να έχει συμπτώματα ίωσης. Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και έγινε η διάγνωση του παρβοϊού. Από εκεί οι γιατροί παρέπεμψαν το κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο, καθώς ειδικεύεται στην Παιδιατρική Κλινική.

Σε εξετάσεις, που έγιναν στο Ιπποκράτειο, το κοριτσάκι διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα και καρδιακή ανεπάρκεια, επιπλοκές, που προκλήθηκαν από τον παρβοϊό, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εκδηλώθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Για τον παρβοϊό δεν υπάρχει ακόμη το εμβόλιο που μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από τον ιό αυτό. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν τους γονείς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα όπως καλό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή στενής επαφής με άρρωστα άτομα αλλά και παραμονή στο σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά.