Διεκόπη η συνεργασία της παρουσιάστριας Andrea Lawful-Sanders με τον ραδιοφωνικό σταθμό WURD, καθώς σύμφωνα με το CNN, η ίδια παραδέχθηκε ότι η συνέντευξη που της παραχώρησε ο Τζο Μπάιντεν μετά το debate, περιλάμβανε ερωτήσεις που δόθηκαν από το επιτελείο του αμερικανού προέδρου.

«Η συνέντευξη περιείχε προκαθορισμένες ερωτήσεις που δόθηκαν από τον Λευκό Οίκο, κάτι που παραβιάζει την πρακτική μας να παραμένουμε ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης υπόλογο στους ακροατές μας», ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του σταθμού, σε δήλωσή της που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή.

«Ως αποτέλεσμα, η κα Lawful-Sanders και το WURD Radio συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμοι τους, με άμεση ισχύ», είπε.

Όπως αναφέρει το CNN το WURD είναι ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός της Πενσυλβάνια που βρίσκεται στην ιδιοκτησία ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής.

Παράλληλα, η Lomax είπε πως ο σταθμός είναι μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη φωνή, για το κύριο ακροατήριο ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής και ότι η χρήση ερωτήσεων που δόθηκαν εκ των προτέρων «θέτει σε κίνδυνο αυτή την εμπιστοσύνη και δεν είναι μια πρακτική που το WURD Radio συμμετέχει ή υποστηρίζει ως πρακτική ή επίσημη πολιτική».

«Το WURD Radio δεν είναι φερέφωνο του Μπάιντεν ή οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Η επίμαχη συνέντευξη έγινε την περασμένη εβδομάδα και η Lawful-Sanders έθεσε στον Μπάιντεν τέσσερις ερωτήσεις σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών, καθώς και για τα επιτεύγματά του.

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στον Βίκτορ Μπλάκγουελ του CNN, είπε ότι αυτές οι ερωτήσεις ήταν μέρος των οκτώ που της πρότειναν οι βοηθοί του Μπάιντεν πριν από τη συνέντευξη.