Το ολοκαίνουργιο KONA της Hyundai, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει έναν δυναμικό παίκτη στην κατηγορία των B-SUV, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου, προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σύνολα στην κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων επιλογών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (EV) που προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας με κορυφαία αυτονομία. Σε μια αντισυμβατική κίνηση, η αυτοκινητοβιομηχανία εξέλιξε το νέο KONA αρχικά ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο τον Μάρτιο του 2022 επιδιώκοντας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, την κυκλοφορία 11 νέων μοντέλων Hyundai EV έως το έτος 2030.

Το Hyundai KONA Electric είναι ένα SUV με στιβαρή και δυναμική σχεδίαση που ενσωματώνει φουτουριστικές γραμμές και τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η διπλή οθόνη 12,3 ιντσών, το Digital Key 2 Touch, το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) και οι πλήρεις ενημερώσεις Over-the-Air (OTA).

Κορυφαία αυτονομία και ευελιξία

Διαθέτει κορυφαία αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (AER) στην κατηγορία των B-SUV, εκτιμώμενη στα 490 χιλιόμετρα σύμφωνα με το WLTP. Η έκδοση Long Range, εξοπλισμένη με μπαταρία 65,4 kWh, προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και τα 514 χιλιόμετρα, ενώ η βασική έκδοση Standard Range με μπαταρία 48,4 kWh διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW. Αυτές οι επιδόσεις διασφαλίζουν ότι το KONA Electric καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών οδηγών, προσφέροντας ελευθερία κίνησης χωρίς άγχος για την επαναφόρτιση.

Αναβαθμισμένες Διαστάσεις και Πρακτικότητα

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το νέο KONA διαθέτει επίσης αναβαθμισμένες διαστάσεις που προσφέρουν μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και αυξημένη άνεση. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4.355 χιλιοστά, 175 χλστ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά του 2017, με μεταξόνιο στα 2.660 χιλιοστά, αυξημένο κατά 60 χιλιοστά. Το πλάτος του είναι στα 1.825 χιλιοστά, 25 χιλιοστά μεγαλύτερο και το ύψος αυξημένο κατά 20 χιλιοστά, φτάνοντας συνολικά τα 1.575 χιλιοστά. Οι αλλαγές αυτές συμβάλλουν σε μια πιο ευρύχωρη και άνετη καμπίνα, ιδανική για σύγχρονο lifestyle.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας

Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης οδηγού Hyundai SmartSense (ADAS), το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), οθόνη προβολής τυφλού σημείου (BVM) και απομακρυσμένη έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης (RSPA). Αυτές οι τεχνολογίες όχι μόνο αυξάνουν την ασφάλεια αλλά και την άνεση του οδηγού, κάνοντας κάθε διαδρομή ξεκάθαρα πιο ασφαλή και ευχάριστη.

Εξωτερική σχεδίαση με δυναμικό στιλ

Η αλήθεια είναι πως η εξωτερική σχεδίαση αποπνέει δυναμισμό και φουτουρισμό. Η Hyundai απομακρύνθηκε από τη συμβατική διαδικασία εξέλιξης που επικεντρώνεται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) και δημιούργησε ένα ηλεκτρικό SUV με χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27. Η αεροδυναμική απόδοση ενισχύεται περαιτέρω από το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp. Οι εκδόσεις N Line προσφέρουν ακόμα πιο επιθετικό σχεδιασμό με μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή, προαιρετική μαύρη οροφή, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ, προσδίδοντας μια σπορ νότα στο ήδη εντυπωσιακό σύνολο.

Ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό

Το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την άνεση και την ευελιξία, που αποτελούν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για ένα σύγχρονο lifestyle. Χάρη στις αναβαθμισμένες διαστάσεις του μοντέλου και την καινοτόμο αρχιτεκτονική που προέρχεται από το KONA EV, η Hyundai σχεδίασε έναν μεγαλύτερο «χώρο διαβίωσης». Το οδηγοκεντρικό ταμπλό τονίζεται από ένα αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες 12,3 ιντσών που υπογραμμίζουν τον high-tech χαρακτήρα του νέου KONA. Επιπλέον, ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire έχει μεταφερθεί πλέον από την κεντρική κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού, επιτρέποντας περισσότερο χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα.

Ποικιλία χαρακτηριστικών για μια εξηλεκτρισμένη εμπειρία

Το KONA Electric προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την οδηγική εμπειρία. Το HUD εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ, ενώ το e-ASD δημιουργεί έναν εικονικό ήχο που καθιστά την οδήγηση πιο ελκυστική. Η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) επιτρέπει την τροφοδότηση ηλεκτρικών συσκευών και συν τοις άλλοις, το i-PEDAL επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ, προσφέροντας άνεση και ευκολία.

Συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία

Το μοντέλο ανεβάζει τη συνδεσιμότητα στο ανώτατο επίπεδο χάρις στις συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εξοικονομήσουν κόστος και να διατηρούν συνεχώς τα αυτοκίνητά τους με το πιο πρόσφατο λογισμικό. Μάλιστα το Digital Key 2 Touch επιτρέπει το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του αυτοκινήτου μέσω έξυπνων τηλεφώνων ή ρολογιών, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το σύστημα ήχου Bose Premium, με subwoofer και οκτώ ηχεία, προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας, ενώ οι πολλές θύρες USB-C εξασφαλίζουν ότι τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες θα έχουν πάντα πρόσβαση στην απαραίτητη φόρτιση κινητών συσκευών (τηλέφωνα, tablets, κ.λπ).

Πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης ADAS

Το KONA δεύτερης γενιάς είναι εξοπλισμένο με το προηγμένο σύνολο συστημάτων υποβοήθησης Hyundai SmartSense ADAS, που ομολογουμένως δεν είναι διαθέσιμα στα περισσότερα B-SUV άλλων εταιρειών της κατηγορίας. Το Driver Status Monitor (DSM) χρησιμοποιεί εσωτερική κάμερα για να αναλύσει το πρόσωπο του οδηγού και να παρέμβει σε περίπτωση υπνηλίας ή απροσεξίας. Επιπλέον, οι λειτουργίες Evasive Steering Assist και Lane Following Assist αυξάνουν την ασφάλεια, ενώ το Remote Smart Parking Assist (RSPA) επιτρέπει την αυτόνομη στάθμευση με τηλεχειρισμό, ενισχύοντας την ευκολία και την άνεση του οδηγού.

Με το νέο KONA Electric, η Hyundai προσφέρει ένα πλήρες πακέτο για τους σύγχρονους οδηγούς που αναζητούν προηγμένη τεχνολογία, ασφάλεια και αυξημένη αυτονομία σε ένα ηλεκτρικό B-SUV. Η εξαιρετική συνδυαστική προσέγγιση της Hyundai στην σχεδίαση, την τεχνολογία και την ασφάλεια καθιστά το KONA Electric μια κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του, έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος με σιγουριά και στυλ.

Γνωρίστε όλες τις καινοτομίες του Hyundai KONA Electric, αλλά και από που μπορείτε να το προμηθευτείτε στο επίσημο site της Hyundai.