Την ικανοποίησή του για την πορεία της Metlife-Alico στην ελληνική αγορά εξέφρασε ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης του Ομίλου, Ανδρέας Βασιλείου.

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μερίδιο αγοράς ύψους 13% που κατείχε η εταιρεία του στο πρώτο φετινό εξάμηνο, θα διευρυνθεί περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό του έτους.

Τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου για την Metlife-Alico Ελλάδας διαμορφώθηκαν στα 14,5 εκατ. ευρώ, όταν η αντίστοιχη επίδοση για ολόκληρο τον κλάδο περιορίστηκε γύρω στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στην υπερεπάρκεια των αποθεματικών της Metlife-Alico και επισήμανε ότι έχουν εγγράψει τους τίτλους των κρατικών ομολόγων που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους σε τρέχουσες τιμές και όχι σε τιμές κτήσης, όπως τους δίνει τη δυνατότητα ο νόμος. Τα ιδία κεφάλαια ανέρχονται στα 150 εκατ. ευρώ και μεγάλο μέρος αυτών είναι τοποθετημένο σε ακίνητα, σε δολαριακά ομόλογα, σε εταιρικά ευρωπαϊκά ομόλογα, κ.λπ.

Η ασφαλιστική εταιρεία εξετάζει σχέδια για περαιτέρω επέκτασή της στην εγχώρια αγορά, μεταξύ των οποίων και το λανσάρισμα κάποιων προϊόντων του γενικού κλάδου από την Metlife. Κάτι τέτοιο πάντως, δεν αναμένεται να γίνει μέσα στο 2011, αλλά πιθανότατα το 2012.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για το νέο φόρο 1,5% επί του τζίρου που προτίθεται η κυβέρνηση να επιβάλλει στα νέα ασφαλιστικά συμβόλαια για την ενίσχυση του Εγγυητικού Κεφαλαίου.

Πάντως, διευκρινίστηκε ότι καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί προκειμένου να μεταφερθεί η έδρα της Metlife-Alico εκτός Ελλάδας (αποτελεί το κέντρο 13 άλλων εταιρειών σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη).