Ο Στέφανος Ντούσκος πάλευε για 1500 μέτρα για το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του μονού σκιφ αλλά οι δυνάμεις του τον πρόδωσαν στο τελευταίο 500άρι με τον Έλληνα κωπηλάτη να τερματίζει στην 6η θέση.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο 27χρονος πρωταθλητής έκανε δηλώσεις στη μικτή ζώνη, όπου ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας και του Ομοσπονδιακού προπονητή, Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Με ενοχλούν κάποια πράγματα. Με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ από χθες. Κάποια πράγματα, τα οποία είναι άδικο να γίνονται για κάποιους ανθρώπους. Εμένα με πειράζει πάρα πολύ. Η Ομοσπονδία είναι λάθος σε αυτό, ο προπονητής είναι λάθος, τα έχω ξαναπεί. Χθες κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ και σήμερα είχα αυτό το αποτέλεσμα. Ήμουν έτοιμος να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ξέρω ότι το σώμα μου δεν ανταποκρινόταν, για αυτό και άντεξα μέχρι τα 1.500 μέτρα και μετά το σώμα μου δεν μπόρεσε να δώσει το 100%. Δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι χρωστάω μία συγγνώμη στους Έλληνες, γιατί πίστευα ότι μπορώ να πάρω ένα μετάλλιο, αλλά… δεν μπορώ να πω μας το στέρησαν, δεν ξέρω…»

Για το ποια είναι τα πράγματα που τον ενοχλούν: «Με στενοχώρησαν πάρα πολύ. Ήταν κάποια πράγματα που δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι. Ήμουν πάρα πολύ στενοχωρημένος και δυστυχώς δεν μπορούσα καθόλου να ξεκουραστώ».

Για το αν έχει να κάνει με θέματα της προετοιμασίας και με θέματα της κατάρτισης των ομάδων: «Με θέματα κάποιων αθλητών, που αδικήθηκαν. Δεν θέλω να αναπτύξω άλλο το θέμα, αλλά πιστεύω ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται και πρέπει να παίρνονται αξιοκρατικές αποφάσεις και κάποιες αποφάσεις που πρέπει να είναι σωστές για όλους τους ανθρώπους, γιατί ματώνουμε και φτύνουμε αίμα κάθε μέρα.

Όποιοι το αξίζουν και είναι καλύτεροι πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και τουλάχιστον να δοκιμάζονται. Απλά να δοκιμάζονται και αν δεν είναι καλοί, ας αποφασίζεται ποιος είναι πιο γρήγορος.

Όταν δεν δίνεται η ευκαιρία είναι κάτι πάρα πολύ λυπηρό. Μέσα από προπονήσεις, πρέπει οι άνθρωποι που στέκονται στην κορυφή και είναι οι καλύτεροι, τουλάχιστον ο καλύτερος όταν χρειάζεται και έχει μία ευκαιρία, πρέπει ο προπονητής τουλάχιστον να του δώσει έστω και μία ευκαιρία. Γιατί πιστεύω ότι όταν είσαι ο καλύτερος, δικαιωματικά χρειάζεσαι μία ευκαιρία όταν σου ζητάει κάποιος να του δώσεις μία ευκαιρία να δοκιμαστεί, πρέπει τουλάχιστον να του δώσεις έστω και μία ευκαιρία».

Για το ότι κάποια στιγμή ήταν τρίτος: «Το είδα το κατάλαβα. Το ήθελα πάρα πολύ και πιστεύω ότι μπορούσα να το κατακτήσω, αλλά όπως είπα ήμουν πολύ χάλια, βγήκε η κούραση, βγήκε η αϋπνία, όλο αυτό δηλαδή δεν βοήθησε καθόλου».

Για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Μου αφήνει μία πικρία, γιατί ήρθα προετοιμασμένος, ήμουν έτοιμος να δώσω το 100%. Μπορώ να πω πηγαίνουμε παρακάτω, εγώ συνεχίζω, ξέρω είμαι μαχητής, ξέρω έχω φάει πολλές πίκρες. Μπορεί να έχω φάει και εγώ αδικίες, έχω μάθει να συνεχίζω και να προχωράω παρακάτω.

Πιστεύω ότι ο Θεός μου το χρωστάει. Όπως και στο Τόκιο μου το έδωσε, γιατί κατάλαβε κάποια πράγματα που είχαν γίνει και τότε και δεν ήταν σωστά, αλλά πάλεψα μέχρι τελικής ρανίδας για να κρατηθώ, για να μπορέσω να αγωνιστώ σε εκείνους τους Ολυμπιακούς. Έτσι και τώρα στο Λος Άντζελες πιστεύω μπορεί να είναι ξανά η σειρά μου. Αυτό έχω να πω, ότι θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Είναι μία γιορτή για την κωπηλασία, μία επιτυχία για τα ελληνικά πληρώματα, τα οποία τα δύο τα ελαφριά μας κατέκτησαν αυτά τα μετάλλια. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Και εγω μπορώ να πω ότι προσπάθησα για την Ελλάδα, αλλά δεν το βάζω κάτω, θα ξαναπροσπαθήσω».

Για το ότι πειράχτηκε το μυαλό του από όλα αυτά: «Και αρκετούς μήνες πριν είχε γίνει πάλι αυτό το σκηνικό, δεν είναι ότι έγινε τώρα. Γενικά όλο αυτό με χάλασε πάρα πολύ. Με αποσυγκέντρωσε, χάλασε την ψυχολογία μου πάρα πολύ, οπότε προσπάθησα σήμερα πάρα πολύ το πρωί. Δεν είχα κοιμηθεί, ήπια καφέ, να βάλω το μυαλό μου σε μία ευθεία. Έφτασα μέχρι τα 1.500 μέτρα, την άλλη φορά πιστεύω θα φτάσω στα 2 χιλιόμτερα».

Για το ότι έχει αφήσει αιχμές σε Ομοσπονδία και προπονητή: «Ναι, γενικά αυτοί είναι που παίρνουν τις αποφάσεις. Δυστυχώς ή μη δεν μπορώ να πάρω εγώ κάποιες αποφάσεις. Εγώ βλέπω το σωστό και το λάθος σαν εκπρόσωπος αθλητών μπορώ να πω κάτι, αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για κάποιους άλλους. Άμα είναι λάθος πάλι δεν μπορώ να επέμβω. Προσπαθώ σαν εκπρόσωπος να κάνω το σωστό, αλλά…»

Για το ότι η γνώμη του μετράει: «Δυστυχώς δεν μετράει. Μπορώ να σας το πω. Έχω μιλήσει και η απάντηση ήταν ‘όχι δεν υπάρχει χρόνος’. Ήταν δύο μήνες πριν. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για μία φορά σε προπόνηση, η οποία γίνεται κάθε μέρα. Δεν μπορώ να πω κάτι περαιτέρω».

Για το αν έχει γίνει λάθος στη δική του περίπτωση: «Στη δική μου περίπτωση είχε γίνει πάλι ένα λάθος. Το είχα ξαναπεί και τότε. Δυστυχώς τότε αποφάσισε ο Θεός στην πρόκριση. Η απόφαση ήταν να πάει ένα διπλό ελαφρύ, αντί για σκιφ. Όποιος τερμάτιζε στην πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή πρόκριση θα πήγαινε ένα διπλό, χωρίς να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια, δηλαδή ποιος είναι καλύτερος, ποιος μπορεί να κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα, ποιος είναι στην καλύτερη θέση, να φέρει την μεγαλύτερη επιτυχία.

Η απάντηση ήταν ότι άμα βγει πρώτο το διπλό και βγει πρώτο και ένα σκιφ, το διπλό θα πάει. Χωρίς να υπάρχει ο χρόνος, η ενεργειακή κατανάλωση, κάτι. Τότε ευτυχώς ο Θεός τα έφερε ανάποδα. Εκεί που πίστευα ότι είναι πιο εύκολο να βγει το διπλό, ο Θεός τα άλλαξε και πέρασα εγώ και τον ευχαριστώ για αυτό, γιατί αν δεν είχε γίνει αυτό το πράγμα, αυτή τη στιγμή δεν θα είχα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο».

Για το αν θα έκανε κωπηλασία αν δεν είχε έρθει αυτό το μετάλλιο: «Η αλήθεια είναι πως όχι, θα είχα σταματήσει».