Ο αγώνας της πυγμάχου, Άντζελας Καρίνι, με την intersex, Ιμάνε Χαλίφ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και η νίκη της τελευταίας πυροδότησε ίσως τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση στους φετινούς Αγώνες για το αν ένα intersex άτομο με ανδρικά χρωμοσώματα πρέπει να αντιμετωπίζει μια γυναίκα στο ρινγκ.

Η Ιταλίδα Καρίνι αποσύρθηκε κλαίγοντας στα 46 δευτερόλεπτα μετά τις πρώτες δύο γροθιές που δέχθηκε από τη Χαλίφ και χωρίς να χαιρετήσει την αντίπαλό της.

Στον απόηχο των αντιδράσεων και των απανταχού παρεμβάσεων, ωστόσο, η ιταλίδα πυγμάχος απολογείται στην αντίπαλό της και διαμηνύει: «Είναι μια γυναίκα που ήρθε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς, όπως εγώ».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Le Figaro», με δάκρυα στα μάτια, μετά τον αγώνα της η Καρίνι δεν μπορούσε να μιλήσει στις κάμερες, αλλά σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, με τη φωνή της να «σπάει» από τους λυγμούς, είπε: «Είπα αμέσως στον εαυτό μου: “κάτι δεν πάει καλά”. Ένιωσα το χτύπημα (της Χαλίφ) και με πόνεσε. Πολύ».

Ήταν αυτό το πιο σκληρό χτύπημα της καριέρας της; «Απλά σας λέω ότι ποτέ δεν με έχουν βγάλει νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν έχω φύγει ποτέ από το ρινγκ πριν από το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν ότι η μάχη έχει χαθεί, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται».

Στην ερώτηση: γιατί είπε «δεν είναι δίκαιο;», φεύγοντας από το ρινγκ, η Άντζελα Καρίνι απάντησε: «Δεν είναι δίκαιο να εγκαταλείψεις μια Ολυμπιάδα. (…) Αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάνε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Είναι μια γυναίκα που ήρθε εδώ, για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ, για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ. Είναι στο χέρι άλλων».

«Έκανα λάθος που δεν τη χαιρέτησα. Έφυγα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω τελειώσει ποτέ έναν αγώνα χωρίς να χαιρετήσω αντίπαλο. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνε που δεν την χαιρέτησα», κατέληξε η Καρίνι, επαναλαμβάνοντας στους δημοσιογράφους ότι δεν υπέκυψε σε πιθανές πολιτικές πιέσεις.