Η Nokia ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρονικό της κατάστημα Ovi Store έφτασε τα 3 εκατομμύρια downloads ημερησίως, χάρη στη ζήτηση για προϊόντα και εφαρμογές παγκοσμίως από τους κατόχους των νέων Symbian smartphone της Nokia και λόγω της δυνατότητας αναβάθμισης που τους εξασφαλίζει.

Επίσης ο αριθμός των developers που έχουν εγγραφεί στη Nokia τους τελευταίους 12 μήνες ξεπερνά τους 400.000, 92 από τους οποίους έχουν ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου downloads για τις εφαρμογές τους.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, οπότε η Nokia ξεκίνησε με το Nokia N8 τη διάθεση των νέων Symbian smartphones, η δωρεάν εφαρμογή που έχει κατέβει περισσότερες φορές από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο είναι το Q Torch, μια χρηστική εφαρμογή που μετατρέπει τη συσκευή σε φακό, την οποία ανέπτυξε η ινδική CellApp Technology.

Όσον αφορά τις εφαρμογές που οι χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν, κορυφαίο από πλευράς downloads αναδεικνύεται το παιχνίδι Angry Birds, της φινλανδικής Rovio Mobile. Τρίτη δημοφιλέστερη εφαρμογή σε ολόκληρο τον κόσμο αναδείχτηκε το Need for Speed Shift HD της αμερικανικής EA Mobile.