Το αήττητο του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας «έσπασε» χθες από τη Μακάμπι, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σοφότεροι από τη Νυρεμβέργη, καθώς στα δυνατά τεστ απέναντι σε Μπάμπεργκ, Χίμκι και την ομάδα του λαού έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δυναμικότητα και το βαθμό ετοιμότητάς τους.

Η επιθετική χημεία είναι εμφανής, οι καλές συνεργασίες επίσης, όχι όμως ακόμη και η απαιτούμενη αμυντική λειτουργία. Για του λόγου το αληθές, στα έξι δυνατά φιλικά της ομάδας, απέναντι σε Σάσαρι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Μπάμπεργκ, Χίμκι και Μακάμπι οι Πειραιώτες έχουν παθητικό 81,5 πόντους κατά μέσο όρο. Και παρότι η επιθετική τους συγκομιδή στα ίδια ματς ήταν εντυπωσιακή (87,6 πόντους ανά αγώνα), γνωρίζουν καλά πως χρειάζεται βελτίωση στα… μετόπισθεν, έναν τομέα που πέρυσι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθουν οι δύο μεγάλοι τίτλοι.

Μετά τις απαραίτητες ανάσες ο Ολυμπιακός ρίχνεται και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά. Το προσεχές Σαββατοκύριακο υπάρχουν δύο ακόμη δυνατά τεστ στο τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» της Μόσχας, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη το Σάββατο και στη συνέχεια το νικητή ή τον ηττημένο του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλγκίρις Κάουνας. Μάλιστα το συγκεκριμένο τουρνουά θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη Nova.

Αμέσως μετά υπάρχει η πρώτη επίσημη υποχρέωση, στις 3 Οκτωβρίου, εκτός έδρας, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι σε έναν εκ των Ν. Κηφισιάς, Απόλλωνα Πατρών ή Άρη.

Πηγή: sport-fm.gr