Ζέστη και μποφόρ δημιουργούν και σήμερα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Κρήτη, ενώ αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος φωτιάς σε δυτική Ήπειρο και Πελοπόνησσο, Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία, Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.

Ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ ο υδράργυος34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η
θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 και τοπικά 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόνησσος

Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέεον μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει του 35 με 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόνησσος

Ηλιοφάνεια και ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ, θα σημειωθούν στην περιοχή. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέου από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς.