Η Μαδρίτη μόλις ανακηρύχθηκε η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2025, αφήνοντας πίσω της γαστρονομικούς γίγαντες όπως το Παρίσι, το Πόρτο και η Νάπολη.
Με μια σκηνή φαγητού που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, η ισπανική πρωτεύουσα κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο των ειδικών όσο και των ντόπιων, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Κροκέτες, ισπανικές τορτίγιες, Bocadillo de Calamares -τι τα συνδέει; Εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμα, όλα προέρχονται από τη Μαδρίτη, που μόλις η κορυφαία γαστρονομική πόλη της Ευρώπης από το Time Out.

Η ισπανική πρωτεύουσα ξεπέρασε γαστρονομικούς «τιτάνες» της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας ένα εντυπωσιακό 90% από τους χιλιάδες ντόπιους που συμμετείχαν στην έρευνα, χαρακτηρίζοντας τη γαστρονομική της σκηνή ως «ποικιλόμορφη» και «πειραματική».
Σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών στο φαγητό, η Μαδρίτη δεν είναι μόνο η κορυφαία γαστρονομική πόλη της Ευρώπης, αλλά και η πέμπτη καλύτερη στον κόσμο.
Η φήμη της στη γαστρονομία είναι διαχρονική, αλλά τι την κάνει τόσο ξεχωριστή αυτή τη στιγμή;

«Έχουμε το καλύτερο φυτικό εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με τον Πράσινο Οδηγό (El Invernadero), ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο αφιερωμένο στα εντόσθια (La Tasquería) και το μοναδικό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας μέσα σε ένα ιστορικό ταμπλάο φλαμένκο (εστιατόριο όπου βλέπεις live show φλαμένκο)», λέει η Gorka Elorrieta, συντάκτρια του Time Out Madrid για το φαγητό και το ποτό. «Τα μπιστρό με φυσικό κρασί βρίσκονται παντού, οι μικροί φούρνοι ανθίζουν και οι νέοι σεφ εντυπωσιάζουν στα OSA, Chispa, Lur και Tonton, ενώ η γειτονιά Trafalgar σφύζει από συναρπαστικά νέα openings».
Άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί που μπήκαν στη λίστα είναι το Παρίσι (στο νούμερο 9), το Πόρτο (στο νούμερο 17) και η Νάπολη (στο νούμερο 19), αλλά μπορείτε να ανατρέξετε στην πλήρη λίστα εδώ.