Αναγκαστική προσγείωση έκανε το αεροπλάνο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ενώ κατευθυνόταν προς μια συγκέντρωση στη Μοντάνα την Παρασκευή.

Η Associated Press ανέφερε ότι το αεροπλάνο εκτράπηκε από τον προορισμό του στο Μπόζεμαν της Μοντάνα λόγω μηχανικού προβλήματος, αλλά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπίλινγκς Λόγκαν. Ένας υπάλληλος του αεροδρομίου του Μπίλινγκς επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Ο πρώην πρόεδρος κατευθυνόταν σε μια συγκέντρωση στο Μπόζεμαν, περίπου 140 μίλια δυτικά του Μπίλινγκς, για να στηρίξει τον Τιμ Σιχί, υποψήφιο Ρεπουμπλικανό για τη Γερουσία, σε μια εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη.

«Το αεροσκάφος του παρουσίασε μηχανικά προβλήματα, και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Μπίλινγκς-Λόγκαν», είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στη New York Post. «Συνεχίζει προς το Μπόζεμαν με ιδιωτικό τζετ», πρόσθεσε.

Η καμπάνια του Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο πρώην πρόεδρος είχε προσγειωθεί με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media γύρω στις 5.30 μ.μ., αλλά δεν ανέφερε τίποτα για τα αναφερόμενα τεχνικά προβλήματα που συνδέονται με την άφιξή του στην πολιτεία.

«Μόλις προσγειώθηκα σε ένα πραγματικά όμορφο μέρος, τη Μοντάνα,» είπε ο Τραμπ στο βίντεο. «Ήταν τόσο όμορφο να πετάς από πάνω και απλώς να κοιτάς κάτω, έτσι ακριβώς πρέπει να είναι».

«Έχουμε πολύ υψηλή εκτίμηση στη Μοντάνα. Έχουμε πολλή δημοτικότητα. Μου αρέσουν αυτοί. Τους αρέσω,» συνέχισε ο Τραμπ στο μήνυμα του βίντεο, αναφέροντας τις προθέσεις του να επισκεφτεί διάφορες πολιτείες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.