Ο καιρός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμός έως και τον Δεκαπενταύγουστο, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει πως «η ζέστη θα δείξει τα δόντια της με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται».

Ο παρουσιαστής καιρού του OPEN σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, σημείωσε τα εξής:

«Αμετάβλητες οι καιρικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Αυγούστου με τα μελτέμια στο Αιγαίο να κυριαρχούν, τη ζέστη να δείχνει τα δόντια της προς τα δυτικά και νότια και τις μπόρες να επιμένουν σε βουνά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας.

Με λίγα λόγια τυπικός καλοκαιρινός καιρός.

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!».

Αμετάβλητες οι καιρικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Αυγούστου με τα μελτέμια στο Αιγαίο να κυριαρχούν, τη…

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, August 8, 2024

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό έως και τις 14 Αυγούστου:

Σάββατο 10/08

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 11/08

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7, τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 12/08

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους τους 39 με 40, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 13/08

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα βορειοδυτικοί 4, τοπικά 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη 14/08

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους αυξημένες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα βορειοδυτικοί τοπικά 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.