Μπορεί η Γιαπωνέζα Άμι Γιουάσα να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους πρώτους αγώνες brekdancing στο πλαίσιο Ολυμπιακών Αγώνων, όμως η Αυστραλή συνάδελφός της Ρέιτσελ Γκαν ή «Raygun» ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση με τους 0 πόντους που κατέκτησε στις τρεις αναμετρήσεις της.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγωνίσματος, οι συμμετέχοντες πρέπει να πραγματοποιήσουν δυναμικές κινήσεις, ακροβατικές περιστροφές ή flips, μαζί με χορευτικά στοιχεία που εκτελούνται σε όρθια θέση.

Αντ’ αυτού η 36χρονη Αυστραλή παρουσίασε ένα πρόγραμμα που πολλοί χρήστες των social media χαρακτήρισαν «αυτό που κάνει το 5χρονο ανιψάκι σου, αφού σου φωνάζει πρώτα “κοίτα τι κάνω”». «Έτσι θα ήμουν εγώ αν προσπαθούσα να κάνω breakdance στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έγραφε άλλος χρήστης του X.

Γεννημένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η dr. Rachael Gunn έχει PhD στις πολιτισμικές σπουδές του Πανεπιστημίου Macquarie και Bachelor στη Σύγχρονη Μουσική. Πλέον εργάζεται στο Macquarie ως ερευνήτρια και λέκτορας στο τμήμα Media, Επικοινωνίας, Δημιουργικών Τεχνών, Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Σύμφωνα με το Ολυμπιακό βιογραφικό της, τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται κινούνται γύρω από «τον χορό, τις πολιτικές φύλου και τη δυναμική μεταξύ θεωρητικών και πρακτικών μεθοδολογιών». Παρά το γεγονός δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον πόντο στους τρεις αγώνες της, είναι η καλύτερη breakdancer της Αυστραλίας. Λίγη ώρα μετά την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Instagram της, το οποίο ανέφερε: «Μη φοβάσαι να είσαι διαφορετικός. Πήγαινε εκεί έξω και δείξε ποιος είσαι, ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε πάει αυτό».

Αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που… γέλασαν με τις κινήσεις της, η Ρέι – γκαν απέκτησε αρκετούς νέους οπαδούς που την αποθέωσαν για το θάρρος της να ανταγωνιστεί αθλητές με τα μισά της χρόνια.