Εν μέσω αποθέωσης έδωσε τις απαντήσεις της, η intersex αλγερινή πυγμάχος Ιμάνε Κελίφ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στην κατηγορία των 66 κιλών της πυγμαχίας το βράδυ της Παρασκευής.

Η αλγερινή αθλήτρια πέτυχε τη μεγάλη της νίκη μπροστά σε ένα κοινό που ζητωκραύγαζε το όνομά της και στους τρεις γύρους του τελικού. Αφού πόζαρε για τις κάμερες, ο προπονητής της τη σήκωσε στους ώμους του για τον γύρο του θριάμβου ενώ η ίδια έσφιγγε τις γροθιές της προς τον κόσμο που κρατούσε σημαίες της Αλγερίας.

Η Έιμι Μπρόντχαρστ, η πυγμάχος που την είχε κερδίσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 ήταν η πρώτη που της έστειλε τα συγχαρητήριά της. Ήταν από τις πρώτες που είχε σταθεί στο πλευρό της και έπειτα από τον πρώτο αγώνα και τον χαμό που έγινε στον ιταλικό και παγκόσμιο Τύπο που εν πολλοίς χαρακτήριζε άδικη τη συμμετοχή της στην κατηγορία των γυναικών.

Λίγο μετά τη νίκη της Ιμάνε Κελίφ στα σημεία στον τελικό του Παρισιού, η Μπρόντχαρστ έγραψε στο Instagram: «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το κορίτσι. Άντεξε στην καταιγίδα και πήρε αυτό που της άξιζε».

Στις δηλώσεις της η αλγερινή Πυγμάχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη: «Για 8 χρόνια αυτό ήταν το όνειρό μου. Πλέον είμαι ολυμπιονίκης έχοντας πάρει το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν. Όλους τους ανθρώπους στην Αλγερία και στη βάση μου.

Οι επιθέσεις που δέχτηκα δίνουν στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση. Είμαστε στους Ολυμπιακούς για να αγωνιστούμε ως αθλητές και ελπίζω στο μέλλον να μην δούμε αντίστοιχες επιθέσεις. Το κοινό και οι υποστηρικτές μου παίζουν σημαντικό ρόλο. Η στήριξή τους μου έδωσε δύναμη».