Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια στην ιστορία του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ έχει ολοκληρωθεί στο Παλέ Ντε Μπερσί με τις ΗΠΑ να επιστρέφουν από το -17 (42-25 έχαναν λίγο πρίν το 14ο λεπτό) να κερδίζουν τη Σερβία με 95-91 και να προκρίνονται στον αποψινό τελικό κόντρα στη Γαλλία (22.30-ΕΡΤ3). Υπενθυμίζουμε ότι ο μικρός τελικός ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σερβία, είναι προγραμματισμένος για σήμερα Σάββατο στις 12:00 (ΕΡΤ3)

Δύο θρύλοι του ΝΒΑ, ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Στέφ Κάρι αγκαλιάζονται ακουμπούν ο ένας το κεφάλι του στο κεφάλι του άλλου και πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά.  Ο Λεμπρόν τους μαζεύει όλους και τους δείχνει χαρακτηριστικά με το δάχτυλο: «Ένα ακόμα έμεινε».

Ο Στέφ Κάρι από άλλο πλανήτη έκλεισε τον αγώνα με 36 πόντους, μετρώντας 9/14 τρίποντα, μαζί με 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς σημειώνει triple-double με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ!  Αυτό ήταν μόλις το 4ο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Λεμπρόν έχει τα δύο (είχε σημειώσει ένα και στο Λονδίνο το 2012).

Είναι βασικά οι δύο παίκτες (μαζί με τον Εμπιντ που είχε 19π.) που έδωσαν και την ψυχή τους για να μην εξελιχθεί ο ημιτελικός σε ολοκληρωτικό εφιάλτη όπως αυτόν που είχε βιώσει ο Λεμπρόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 από την Ελλάδα !

Οι αριθμοί τους ζαλίζουν

Ο Στέφ Κάρι, εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο (αν όχι ο κορυφαίος), 2 φορές πρωταθλητής κόσμου με τις ΗΠΑ, 4 φορές πρωταθλητής του NBA, 2 φορές MVP του NBA, 8 φορές μέλος All Star ζει και αναπνέει για το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες τη μεγαλύτερη – μακράν – διοργάνωση που υπολογίζουν σε εθνικό επίπεδο οι Αμερικάνοι. Έχοντας κατακτήσει 16 χρυσά μετάλλια στις 19 διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει! Καθώς δεν ήταν στη Μόσχα το 1980.

«Είμαι 39 ετών στην 22η σεζόν μου και δεν ξέρω εάν θα έχω ξανά την ευκαιρία να παίξω σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι σε μια τέτοια διοργάνωση» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Λεμπρόν Τζέιμς, 4 φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, ήδη 2 φορές χρυσός ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ, 4 φορές MVP του ΝΒΑ και άλλες 4 φορές MVP τελικών του ΝΒΑ καθώς και 19 φορές μέλος της καλύτερης ομάδα στο NBA και με άλλες 19 συμμετοχές σε NBA All-Star Game.

Και όμως αυτοί οι παγκόσμιας κλάσης στάρ (όπως και ο Κέβιν Ντουράν) ζούν και αναπνέουν όλες αυτές τις μέρες για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς ελπίζοντας απόψε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.