Απίστευτες χιονοπτώσεις πλήττουν την Κοιλάδα της Αόστα στην γειτονική Ιταλία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Η περιοχή, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας, στα σύνορα με την Ελβετία και τη Γαλλία, βιώνει έντονα τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 37 δήμοι στην Κοιλάδα της Αόστα έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή από το Villeneuve μέχρι το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Courmayeur, εξαιτίας βλάβης σε γραμμή υψηλής τάσης. Επιπλέον, αναφέρονται διακοπές στις τηλεφωνικές γραμμές και στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Η ένταση της χιονόπτωσης είναι ιδιαίτερα αισθητή και στην περιοχή της Σερβίνια, στις Ιταλικές Άλπεις, όπου καταγράφεται “απίστευτη χιονόπτωση”. Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κακοκαιρίας τόσο στην Κοιλάδα της Αόστα όσο και στην γειτονική περιφέρεια του Πιεμόντε.
Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος του Courmayeur εξέδωσε επείγουσες διαταγές που αφορούν την κυκλοφορία σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές.
Με πληροφορίες απο την RAI